ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκε ζωντανός ο Παναγιώτης Μαυρίκιος

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 14.55 περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος της εξόδου 10 (Λεωφόρος Ηρακλείου). Ένα Porsche Cayenne, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός ο οδηγός του και εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις», Παναγιώτης Μαυρίκος.

Το αυτοκίνητο, είναι στο όνομά της συζύγου του, η οποία κλήθηκε στο ΚΑΤ για αναγνώριση.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι η σορός του  είναι πλήρως απανθρακωμένη. Όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου αναγνώρισε προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της.

Ακολούθησαν δραματικές στιγμές με τη σύζυγο να ξεσπά σε λυγμούς και τη μητέρα του να καταρρέει στο νοσοκομείο και να φωνάζει, “Τάκη μου σε φάγανε”.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος – Από υπάλληλος της ΔΕΗ, εκδότης και ιδρυτής κόμματος [εικόνες & βίντεο]

Το αυτοκίνητο στο οποίο βρήκε τον θάνατο ο Μαυρίκος -H δεύτερης γενιάς Porsche Cayenne

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Αλέξη Κούγια αναμένεται το αποτέλεσμα του DNA και εξέφρασε τον φόβο ότι μάλλον πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο, καθώς δεν απαντά στις κλήσεις της συζύγου του στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο κ. Κούγιας είπε επίσης, ότι μίλησε με τον υπεύθυνο τεχνικό των σέρβις της εταιρίας και τον διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόσβλημα.

 

Πώς συνέβη το δυστύχημα στην Αττική Οδό

Η τραγωδία συνέβη στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στο ύψος του Νέου Ηρακλείου, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης.

Όπως φαίνεται από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, ο οδηγός φαίνεται να κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και ξαφνικά να σταματά. Αμέσως μετά να τυλίγεται το αυτοκίνητο στις φλόγες. Το αμάξι κινούνταν με υγραέριο και για αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο γρήγορα.

Μάρτυρες λένε πως ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό καθώς δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, έχασε τις αισθήσεις του, προφανώς από τις αναθυμιάσεις και απανθρακώθηκε.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το αυτοκίνητο δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, τουλάχιστον τόσο σφοδρής που να δικαιολογεί την ανάφλεξη εξαιτίας της.

Το όχημα είναι μεν κατεστραμμένο από τη φωτιά, αλλά έχουν καεί (όπως είναι φυσικό) όλα τα πλαστικά μέρη όπως προφυλακτήρας, ποδιές κτλ, αλλά το υπόλοιπο αμάξωμα δεν φαίνεται παραμορφωμένο από σύγκρουση.

Το γεγονός αυτό ωθεί τις ανακριτικές αρχές να αναζητήσουν αλλού (πέραν της σύγκρουσης δηλαδή) τα αίτια της ανάφλεξης, η οποία ήταν και ξαφνική όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού.

Οι κάμερες δείχνουν το αυτοκίνητο να κινείται κανονικά στην αριοστερή λωρίδα κυκλοφορίας, να σταματά ξαφνικά και αμέσως μετά να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο οδηγός φαίνεται πως εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό και δεν μπόρεσε να βγει με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός, γιατί ο οδηγός αφού είδε πως δεν μπορεί να βγει από την αριστερή πόρτα, δεν επιχείρησε να βγει από τη δεξιά, αλλά παρέμεινε μέσα σε αυτό.

Η μόνη λογική απάντηση είναι να πανικοβλήθηκε και στο μεταξύ από τις αναθυμιάσεις να έχασε τις αισθήσεις του.

Η Αστυνομία αναζητά μέσα από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας του οδηγούς που εκείνη την ώρα εκκινούνται παράλληλα ή κοντά με το όχημα του Μαυρίκου για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία, ενώ το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ερευνηθεί εξονυχιστικά.

Νεκρό άτομο ανασύρθηκε μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο επί της Αττικής Οδού στο ύψος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact