ΚΟΣΜΟΣ

Καιρίδης στο MEGA: «Δεν συμφέρει την Ρωσία μία εισβολή στην Ουκρανία & επιστρφή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Με κομμένη την ανάσα η Ευρώπη παρακολουθεί την κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας να κλιμακώνεται.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΝΔ, μίλησε στο LIVE NEWS για τις πιθανότητες να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα.

«Οι πιθανότητες να γίνει πόλεμος έχουν αυξηθεί, γιατί έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα στρατεύματα της Ρωσίας και σαν τανάλια περικυκλώνει την Ουκρανία από βορρά, ανατολή και νότο στην Κριμαία.

Πίστευα και επιμένω να πιστεύω ότι την Ρωσία δεν την συμφέρει μία εισβολή και επιστροφή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή τη στιγμή αυτά που θέλει να κερδίσει ο Πούτιν τα κερδίζει και χωρίς εισβολή. Έχει δημιουργήσει μία τεράστια αναστάτωση στο εσωτερικό του δυτικού συνασπισμού, ο οποίος εμφανίζεται διχασμένος και αδύναμος. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Δύσης που είχαμε συνηθίσει την δεκαετία του ’90, να μην ξέρει πλέον τι να κάνει και να εξευτελίζεται», είπε ο κ. Καιρίδης.

Με την ένταση να κλιμακώνεται, η Ρωσία επανέρχεται ως μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη και παράλληλα δημιουργούνται ζώνες επιρροής στην ανατολική Ευρώπη.

«Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και γι΄αυτό ο Πούτιν ζυγίζει τα αρνητικά. Μπορεί να είναι πολλά ο Πούτιν, αλλά βλάκας δεν είναι… Πέρα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της Ουκρανίας, επιπλέον θα έχει να κάνει με τις κυρώσεις των δυτικών, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα προκαλέσει την αφύπνιση του ΝΑΤΟ και τη συσπείρωση της Δύσης. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής κρίσης της Δύσης, καθώς βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact