ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Χριστουγέννων – Μαρουσάκης: O Άγιος Βασίλης θα έρθει από τη θάλασσα;

Θα αρχίσουν να εκτονώνονται σιγά-σιγά τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα από σήμερα (29/11), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η κακοκαιρία θα αρχίσει να κινείται προς το Αιγαίο. Χθες σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν περίπου 50 τόνους νερού ανά στρέμμα προς την περιοχή της Πάτρας, όμως όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, τα φαινόμενα αυτά είναι φυσιολογικά για μήνα Νοέμβριο, που φημίζεται για τις έντονες καταιγίδες.

Για σήμερα (29/11), προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές ακόμα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά, νότια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Επικρατούν νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο με πολύ ισχυρές εντάσεις, ενώ θα αρχίσουν να υποχωρούν οι άνεμοι από το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει σιγά-σιγά με τους νοτιάδες, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Τετάρτη (29/11) στον νομό Αττικής ξεκίνησε με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, όμως αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα πιο νότια τμήματα του λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με πρόσκαιρες ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, πιο ήπιες οι καιρικές συνθήκες, με την πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέσα στη μέρα. Ο νοτιά πνέει με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ιδιαίτερα στην ανοικτή θάλασσα. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι της Τετάρτης και θα φτάσει τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, για αύριο Πέμπτη (30/11) αναμένεται ακόμη καλύτερος καιρός, καθώς τα φαινόμενα περιορίζονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και προς τα βορειοδυτικά, με τους νοτιάδες να επιμένουν.

Επίσης, και την Παρασκευή (1/12) αναμένεται να έχουμε ένα ανάλογο καιρικό μοτίβο, καθώς θα σημειωθούν βροχές στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπως και στα δυτικά, στην περιοχή της Ηπείρου και του βορείου Ιονίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, ακόμη και πάνω από τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, παρά τις αραιές κατά τόπους συννεφιές. Παράλληλα, αναμένεται μεταφορά αφρικανική σκόνης από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας.

Συμπερασματικά, οι βροχές μέχρι την Παρασκευή (1/12) θα περιορίζονται μέρα με την μέρα, και από Σαββατοκύριακο ανεβαίνει ο υδράργυρος και πάμε σε καθαρά ανοιξιάτικο καιρό.

Σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε και μια μικρή πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα το ανοιξιάτικο σκηνικό να διατηρηθεί και μέχρι τα Χριστούγεννα

«Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;», έγραψε ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο Facebook.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact