ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός με ανατροπές: Ποιες περιοχές θα δεχτούν βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο;

Από την Πέμπτη (23/1), ένα βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες, κυρίως από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του «Weather Phenomena», την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στην Ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κατά διαστήματα. Στα ηπειρωτικά, και κυρίως στα βόρεια, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι λίγο πιο ανεβασμένη, φτάνοντας τους 10-14° στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 15-19°.

Την Παρασκευή (24/1), ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με πυκνότερες στα ανατολικά και βροχές ή τοπικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο το απόγευμα. Οι βροχές θα ενταθούν το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Ο άνεμος θα είναι νοτιάς στα πελάγη, 3-5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12-15°, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου και τη νότια Πελοπόννησο θα αγγίξει τους 19-20°. Στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23°.

Το Σαββατοκύριακο, η πιο έντονη καιρική δραστηριότητα θα εντοπιστεί στην Ανατολική χώρα, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα Δωδεκάνησα, ενώ την Κυριακή θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα μέχρι το πρωί, με σταδιακή βελτίωση. Στο υπόλοιπο της χώρας, το Σαββατοκύριακο θα είναι καλό, με κάποιες τοπικές νεφώσεις που θα είναι πιο πυκνές στα Ανατολικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, 3-5 μποφόρ, και την Κυριακή θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τους βόρειους και ανατολικούς νομούς να έχουν θερμοκρασίες από 11-18°.

Για την επόμενη εβδομάδα, οι τελευταίες προγνώσεις δείχνουν ότι τα τελευταία τρία ημέρες του Γενάρη (29-31) θα έχουν έντονο καιρικό ενδιαφέρον, με ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό να φέρνει βροχές και καταιγίδες. Αυτό το σενάριο θα εξελιχθεί καλύτερα την Κυριακή, όταν θα έχουμε τις πιο φρέσκιες προβλέψεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact