ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Emil: Οι 11 περιοχές που κινδυνεύουν σήμερα με αιφνίδιες πλημμύρες

Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «Emil» το επόμενο 48ωρο. Ο καιρός αλλάζει πρόσωπο από σήμερα το απόγευμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024:

Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.
Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024:

Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.
Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

«Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάση των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας.

Μια γραμμή καταιγίδων αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι καταιγίδες θα αρχίσουν να μετατοπίζονται μέσα στη νύχτα και κυρίως αύριο ανατολικά, βορειοανατολικά και η «γραμμή λαίλαπας» αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας και να φτάσει αύριο το βράδυ προς το ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι καταιγίδες αυτές πιθανόν να συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων, δηλαδή μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις, ακόμα και πολύ δυνατούς ανέμους.

Μικρή είναι η πιθανότητα για βροχές στην Αττική σήμερα. Αύριο, κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα, δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Αττικής, καθώς θα περνά αυτό το ψυχρό μέτωπο.

Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως το κύμα κακοκαιρίας θα αφήσει πίσω του μία αστάθεια. Από την Κυριακή αναμένεται μια πιο ουσιαστική βελτίωση, «για να μας τα χαλάσει ο καιρός ξανά από τη Δευτέρα το απόγευμα», όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact