ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν, πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που έχει «χτυπήσει» πολλές περιοχές της χώρας και οδήγησε στον θάνατο έναν κτηνοτρόφο στην Εύβοια, φαίνεται ότι κινείται βορειότερα, όπως προειδοποίησε και η υπηρεσία 112 με μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμα που εστάλη στα κινητά όσων μένουν ή βρίσκονται σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη τονίζεται ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής.

Για αύριο Σάββατο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, ΒΑ Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα νότια.

Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Ανεμοι έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές που θα σταματήσουν από το μεσημέρι θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς. Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών έχει κάνει και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo

To Μeteo στη δική του πρόγνωση αναφέρει ότι βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά αναμένονται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021. Άνοδος της θερμοκρασίας στο κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact