ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλεντερίδης: Να τινάξουμε στον αέρα τα επιχειρήματα της Τουρκίας. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την άμυνα στην αντεπίθεση.

Τις δηλώσεις του συμβούλου για θέματα ασφαλείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο οποίος θέτει ένα ακόμα casus belli για το Αιγαίο χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» των εξοπλισμό των ελληνικών νησιών του Αιγαίου τη στιγμή ωστόσο που η Άγκυρα διατηρεί στα παράλια της μικρασίας το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Αποστρατικοποίηση των νησιών και «Γαλάζια Πατρίδα» σημαίνει «δωρίζουμε τα νησιά μας στην Τουρκία».

Πέραν του άρθρου του ΟΗΕ που μας δίνει το δικαίωμα στρατιωτικοποίησουμε τα νησιά, αφού υπάρχει απειλή, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα εξής:

-Να καταρτίσει φάκελο τεκμηριώνοντας την απειλή. Η Στρατιά του Αιγαίου ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 1975. Την πρώτη μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Είναι μία καταφανώς επιθετική στρατιά.

-Να καταρτίσει κατάλογο με όλα τα επιθετικά όπλα. Ο τίτλος της Ειδικής Δύναμης που δημιουργείται, η οποία αποτελείται από τμήματα του στρατού, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Αποβατικά, μονάδες με φουσκωτά, μονάδες ελικοπτέρων, ναυστάθμους.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ατράνταχτα. Αποδεικνύουν την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Να φέρουμε το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του.

Κάθε φορά που γίνονται ασκήσεις η Ελλάδα πρέπει να κάνει επίσημες καταγγελίες στον ΟΗΕ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και στις χώρες που στέλνουν παρατηρητές.

Το τραγικό είναι, ότι προχθές, τη μέρα που η Τουρκία έστειλε την επιστολή στον ΟΗΕ, είχε γίνει άσκηση της Ειδικής Διακλαδικής Δύναμης Αιγαίου που αφορά κατάληψη νησιών.

Να τινάξουμε στον αέρα όλα τα επιχειρήματα της Τουρκίας. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την άμυνα στην αντεπίθεση.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ΖΟΟΜ στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact