ΚΟΣΜΟΣ

Οι καλύτεροι των καλυτέρων: Γνωρίστε τις 8 ελίτ Ειδικές Μονάδες στρατού

Έχουν την καλύτερη εκπαίδευση παγκοσμίως, πάνε εκεί όπου οι απλοί στρατιώτες δεν τολμούν, αναλαμβάνουν τις πιο επικίνδυνες αποστολές. Είναι δηλαδή οι καλύτεροι των… καλύτερων.

Αν και δεν είναι εύκολο να τους κατατάξει κανείς σε μια λίστα, το Business Insider, κατάφερε να τις ξεχωρίσει και τις παρουσιάζει:

1. ΗΠΑ – Navy SEALs

Πρόκειται για την πιο ξακουστή μονάδα επιχειρήσεων στον κόσμο κι όχι άδικα. Δημιουργήθηκε το 1962 και είναι η καλύτερη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, καθώς αναλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες αποστολές (όπως η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν).

2. Βρετανία – SBS

Πρόκειται για μια αντίστοιχη μονάδα ναυτικού, της οποίας η διαδικασία επιλογής είναι ιδιαίτερα σκληρή, με τεστ αντοχής, εκπαίδευση επιβίωσης στη ζούγκλα του Μπελίζ αλλά και εκπαίδευση επιβίωσης σε αιχμαλωσία. Μάλιστα, τα τεστ είναι τόσο σκληρά που στα δύο λάθη κόβεσαι!

3. Βρετανία – SAS

sas.jpg

Η SAS είναι μια αντίστοιχη μονάδα με τη SBS αλλά για το πεζικό, εξίσου σκληροπυρηνική.

4. Ισραήλ – Sayeret Matka

israell.jpg

Πρόκειται για την αντίστοιχη CIA. Η ειδική μονάδα έχει βαθιές «άκρες» και μάλιστα είναι διάσημη για την ικανότητά της να παρεισφρέει βαθιά στις γραμμές του εχθρού.

5. Γαλλία – GIGN

GIGN.jpg

Λίγες αντιτρομοκρατικές μονάδες του κόσμου μπορούν να συγκριθούν με τη γαλλική GIGN. Η μονάδα αποτελείται από 200 επίλεκτους οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ομηρίας. Εκτιμάται ότι η ομάδα έχει απελευθερώσει πάνω από 600 ομήρους.

6. Ρωσία – Alpha Group

Alpha_Group.jpg

Αν και η Alpha Group δέχτηκε έντονες επικρίσεις το 2002 για την ομηρία στο θέατρο Ντουμπρόφκα της Μόσχας όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 120 άνθρωποι, η ομάδα εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο ξακουστές κι αποτελεσματικές παγκοσμίως. Η μονάδα δημιουργήθηκε το 1974 από την KGB.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact