ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά μίλησε η ποιότητα της Άρσεναλ

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, αλλά η Άρσεναλ βρήκε γκολ με τον Λακαζέτ στο 81′ και έφυγε με το 1-0 από το «Γ. Καραϊσκάκη».

Παρά το γεγονός ότι στάθηκε καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και προβλημάτισε την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα λάθος της άμυνας και γνώρισε την ήττα από τους Λονδρέζους με 1-0, αποτέλεσμα που καθιστά πάρα πολύ δύσκολη την προσπάθεια για ανατροπή στη ρεβάνς της Αγγλίας (27/2).

Οι Ερυθρόλευκοι κρατούσαν με σχετική άνεση το μηδέν μέχρι το 81′, όταν μια λάθος αντίδραση της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Σακά να “σερβίρει” ανενόχλητος την μπάλα στον Λακαζέτ και τον Γάλλο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό συμπεριλαμβάνεται η πολύ καλή εμφάνιση του Ουσεϊνού Μπα, που γλίτωσε τους Πειραιώτες με καίριες επεμβάσεις σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, και η παρουσία του Κώστα Φορτούνη στα περίπου 30 λεπτά που αγωνίστηκε, αφού ο «Φόρτου» ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος και δείχνει πως επανέρχεται σιγά σιγά στα γνωστά στάνταρ απόδοσης πριν τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Τα τρία χαφ μπλόκαραν την Άρσεναλ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τριάδα στον άξονα – Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη- κάτι που μπλόκαρε επιθετικά την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 3′ με το σουτ Βαλμπουενά που απομάκρυνε ο Λενό και στο 4′ με κεφαλιά του Μασούρα, όμως, οι Λονδρέζοι στην συνέχεια ισορρόπησαν. Πήραν το έλεγχο, ανέβασαν ρυθμό χάρη στον Ομπαμεγιάνγκ και είχαν σημαντική στιγμή με τον Λακαζέτ στο 20′ να αστοχεί από θέση βολής. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μόνη φάση στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνεψαν στο πρώτο ημίχρονο, με το γενικό συμπέρασμα να είναι στη… μέση: η Άρσεναλ δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει.

Τον περίμενε και τον «τιμώρησε»

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άρσεναλ ήταν πιο κινητική, έδειξε διάθεση να… ανοίξει το γήπεδο όμως δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για να κλέψουν μπάλες και να αντεπιτεθούν, αλλά όσο το πρόβλημα στην ανάπτυξη παρέμενε ο Λενό δεν κινδύνεψε από οργανωμένη επίθεση. Ο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Φορτούνη στο 65′ προκειμένου να κυκλοφορήσει ο Ολυμπιακός και την μπάλα και δημιουργήσει. Μέχρι το 70′ ωστόσο ούτε οι Πειραιώτες, ούτε και οι Άγγλοι απείλησαν με κάποια αξιόλογη φάση. Η πρώτη επικίνδυνη απειλή καταγράφηκε στο 74′ από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά που απομάκρυνε με διπλή προσπάθεια ο Λενό. Παρά την πίεση του Ολυμπιακού, η Άρσεναλ τον αιφνιδίασε και σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λαζακέτ, μετά από γύρισμα του Σάκα, να κάνει το 0-1 στο 81′. Ο Σα τέσσερα λεπτά μετά σταμάτησε σουτ του Γάλλου στράικερ, ενώ ο Παπασταθόπουλος είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 86′.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Φορτούνης), Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρας (75’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος (90+1’) Μέιτλαντ-Νάιλς, Λουίζ, Σακά, Γκεντουζί, Τζάκα, Μαρτινέλι (59’ Θεμπάγιος), Γουίλοκ (75’ Πεπέ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact