ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Οι τζιχαντιστές δεν είναι Μουσουλάνοι είναι τέρατα


Αν και δεσμεύθηκε για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ξεκαθάρισε ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων

«Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι τέρατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον λίγες ώρες μετά τον αποκεφαλισμό του πρώτου βρετανού ομήρου.

Παράλληλα επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να «λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Θα εντοπίσουμε τους υπευθύνους και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επιχείρηση. Εμείς τις στηρίζουμε. Βρετανικά Τορνέιντο και αεροσκάφη που θα αναλάβουν αναγνωριστικές αποστολές έχουν προσφέρει βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει θέμα να αναπτύξουμε χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις» προσέθεσε ο Κάμερον. 

«Βήμα βήμα, θα τους αναχαιτίσουμε, θα τους εξαρθρώσουμε και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος» και ότι αυτό αντιπροσωπεύει» τόνισε. 

«Θα αντιδράσουμε με τρόπο ήρεμο, με ουσιώδη τρόπο, αλλά και με μία άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν θα δράσουμε μεμονωμένα, θα εργαστούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αλλά επίσης και στην περιοχή» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra που συγκλήθηκε πριν από λίγες ώρες συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών. 

Η αντίδραση του Λονδίνου αναμένεται ακόμα πιο έντονη καθώς το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι θα σκοτώσει ένα δεύτερο Βρετανό όμηρο στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «Βρετανό ήρωα.»
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact