ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία χαλάρωση είναι η εντολή του Σαμαρά


Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την διαπραγμάτευση στο Παρίσι τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου – Γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ για το γεγονός ότι τις ανακοινώσεις για τον ΕΝΦΙΑ έκανε ο Βενιζέλος

Να ξεχαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι άστοχοι χειρισμοί του ΕΝΦΙΑ επιθυμεί η κυβέρνηση μετά το κύμα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε. 

Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι με την αναβολή της πρώτης δόσης του φόρου και την διόρθωση των αδικιών που θα υπάρξει εν τω μεταξύ, θα ισορροπήσει επικοινωνιακά το πολιτικό κόστος που προκλήθηκε στην πιο ακατάλληλη στιγμή όπως έλεγαν εκνευρισμένοι υπουργοί και βουλευτές. 

«Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι να γυρίσουν οι πολίτες οργισμένοι από τι διακοπές», έλεγε υπουργός στο περιθώριο του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα όπως και στην γενική πολιτική κατάσταση και περιορίστηκε να δώσει οδηγίες στους υπουργούς του ενόψει της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου. Πάντως, στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπάρχουν γκρίνιες για το γεγονός ότι τις ανακοινώσεις για τον ΕΝΦΙΑ έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος φρόντισε στις δηλώσεις του να υπογραμμίσει ότι οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν μετά από δική του πίεση. Η μόνιμη πλέον επωδός των γαλάζιων βουλευτών όποτε προκύπτει παρόμοιο θέμα είναι ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μονίμως ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία μπλοκάροντας πολλές φορές μεταρρυθμίσεις. 

Η εντολή του πρωθυπουργού στους υπουργούς του είναι κατά την σύντομη απουσία τους να συνεχίσουν να λειτουργούν τα υπουργεία που σημαίνει ότι θα έχουν ενημερώσει τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου πόσο θα λείπουν, που θα βρίσκονται και ποιος θα τους αντικαθιστά. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να επικρατήσει εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου. Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα τα υπουργεία που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πρέπει να κλείσουν μία σειρά από τεχνικά ζητήματα προκειμένου να αποφασιστεί και τυπικά η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του ενός δις ευρώ που εκκρεμεί από το τέλος Ιουνίου. 

Χρόνος για ανάπαυλα στα μνημονιακά υπουργεία ούτως ή άλλως δεν υπάρχει καθώς από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν καλυφθεί όλες οι εκκρεμότητες και να έχουν ετοιμαστεί οι φάκελλοι για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο Παρίσι. Περιθώρια λαθών δεν υπάρχουν καθώς από την συνάντηση του Παρισιού θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η πορεία της κυβέρνησης το φθινόπωρο. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact