ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία χαλάρωση είναι η εντολή του Σαμαρά


Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την διαπραγμάτευση στο Παρίσι τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου – Γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ για το γεγονός ότι τις ανακοινώσεις για τον ΕΝΦΙΑ έκανε ο Βενιζέλος

Να ξεχαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι άστοχοι χειρισμοί του ΕΝΦΙΑ επιθυμεί η κυβέρνηση μετά το κύμα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε. 

Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι με την αναβολή της πρώτης δόσης του φόρου και την διόρθωση των αδικιών που θα υπάρξει εν τω μεταξύ, θα ισορροπήσει επικοινωνιακά το πολιτικό κόστος που προκλήθηκε στην πιο ακατάλληλη στιγμή όπως έλεγαν εκνευρισμένοι υπουργοί και βουλευτές. 

«Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι να γυρίσουν οι πολίτες οργισμένοι από τι διακοπές», έλεγε υπουργός στο περιθώριο του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα όπως και στην γενική πολιτική κατάσταση και περιορίστηκε να δώσει οδηγίες στους υπουργούς του ενόψει της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου. Πάντως, στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπάρχουν γκρίνιες για το γεγονός ότι τις ανακοινώσεις για τον ΕΝΦΙΑ έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος φρόντισε στις δηλώσεις του να υπογραμμίσει ότι οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν μετά από δική του πίεση. Η μόνιμη πλέον επωδός των γαλάζιων βουλευτών όποτε προκύπτει παρόμοιο θέμα είναι ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μονίμως ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία μπλοκάροντας πολλές φορές μεταρρυθμίσεις. 

Η εντολή του πρωθυπουργού στους υπουργούς του είναι κατά την σύντομη απουσία τους να συνεχίσουν να λειτουργούν τα υπουργεία που σημαίνει ότι θα έχουν ενημερώσει τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου πόσο θα λείπουν, που θα βρίσκονται και ποιος θα τους αντικαθιστά. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να επικρατήσει εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου. Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα τα υπουργεία που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πρέπει να κλείσουν μία σειρά από τεχνικά ζητήματα προκειμένου να αποφασιστεί και τυπικά η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του ενός δις ευρώ που εκκρεμεί από το τέλος Ιουνίου. 

Χρόνος για ανάπαυλα στα μνημονιακά υπουργεία ούτως ή άλλως δεν υπάρχει καθώς από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν καλυφθεί όλες οι εκκρεμότητες και να έχουν ετοιμαστεί οι φάκελλοι για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο Παρίσι. Περιθώρια λαθών δεν υπάρχουν καθώς από την συνάντηση του Παρισιού θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η πορεία της κυβέρνησης το φθινόπωρο. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact