ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: «Να παραιτηθεί ο Παπούλιας»

Την παραίτηση του Κάρολου Παπούλια από την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

«Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος, στην “Ελευθεροτυπία”.
Στην ερώτηση εάν γνωρίζει ότι γίνονται και προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών, απαντά: «Δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Εμφανείς πιέσεις γίνονται, όπως σας είπα. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί, πρέπει γίνει καταγγελία. Λέτε να προσπαθούν να πιέσουν τους βουλευτές;».

Ακόμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε και στις τράπεζες. «Οι τράπεζες, προς το παρόν, δίνουν ρευστότητα μόνο στα χρεωμένα κυβερνητικά κόμματα. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε 250 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με ποιο δικαίωμα γίνεται κούρεμα, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες ζητάνε και την τελευταία δεκάρα από τους φτωχούς Έλληνες; Πήραν λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση, για να στηρίξουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Αυτά θα τελειώσουν με τη νέα κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος θεωρεί βέβαιες τις πρόωρες εκλογές, καθώς «ό,τι και να κάνουν θα πέσουν. Ήδη βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, σε διάλυση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Επίσης, στην ερώτηση ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, ο Π. Καμμένος απαντά: «Όχι. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μία πατριωτική φωνή, που ενώνει το λαό.

Είμαστε η εγγύηση για μία νέα κυβέρνηση, που θα τελειώσει με τα μνημόνια και, ταυτόχρονα, θα προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Φέρνουμε κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή, μία καθαρή σχέση με τους πολίτες. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στις εκλογές».

Για τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Νομίζω υπάρχει προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας» με προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε μία κυβέρνηση: «Πρώτον, η κατάργηση του μνημονίου. Κούρεμα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους. Μείωση των φόρων. Κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 και προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων, στο Σκοπιανό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Προάσπιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας».

Στην ερώτηση, μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να κάνει κάτι, για να λύσει το πολιτικό πρόβλημα απάντησε: «Βεβαίως. Ο κ. Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει. Τόσα αντισυνταγματικά νομοσχέδια υπέγραψε. Τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ας παραιτηθεί λίγο νωρίτερα από το τυπικό τέλος της θητείας του, ώστε να σταματήσει αυτή η διαλυτική κατάσταση και να πάμε σύντομα σε εκλογές και σε εκλογή Προέδρου. Νομίζω αυτό θα ήταν ωφέλιμο για τον τόπο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact