ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους

Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού, Αικατερίνη Μάρκου και Ιάσων Φωτήλας.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, δήλωσα ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι τεράστιες. Τα στελέχη είναι άξια θαυμασμού, γιατί παρά τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, προσφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα» αναφέρει ο Πάνος Καμμένος και προσθέτει: «Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αφενός για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν αφετέρου για τη μη συμμόρφωση της προηγούμενης κυβέρνησης στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες».

Όπως, εξάλλου, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποτελεί πρώτιστο μέλημα η αποκατάσταση αυτών των αδικιών και γι΄ αυτόν τον λόγο η πρώτη του εντολή αφορούσε στην άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93.

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει, επίσης, ο κ. Καμμένος και ενημερώνει τους βουλευτές ότι με εντολή του έχει συσταθεί, με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, επιτροπή η οποία εξετάζει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αναφορικά με το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στόχος είναι να δοθεί, καταρχήν αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις και εν συνεχεία να ακολουθήσει η καταβολή των οφειλόμενων, με τρόπο που θα καθοριστεί σύντομα μόλις η ως άνω επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Όπως δε εξηγεί ο κ. Καμμένος, αρκετά από τα ποσά αυτά θα προκύψουν και από περιπτώσεις συμβάσεων εξοπλιστικών, οι οποίες ελέγχονται από τη νεοσυσταθείσα Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου.

Τέλος, ο κ. Καμμένος ενημερώνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει ο καθορισμός και η ρύθμιση θεμάτων μισθοδοτικού και συνταξιοδοτικού περιεχομένου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact