ΕΛΛΑΔΑ

«Καπνός» έγιναν θρησκευτικά κοιμήλια στην Κόνιτσα

Στόχος άγνωστων έγιναν δύο εκκλησίες και το Λαογραφικό Μουσείο στον Αμάραντο Κόνιτσας, οι οποίοι άρπαξαν θρησκευτικά κειμήλια και εκθέματα.

Ειδικότερα από τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, οι δράστες άρπαξαν το παγκάρι, μία εικόνα του Αγίου επενδυμένη με ασήμι, έναν χρυσοκέντητο υφαντό επιτάφιο και έναν ασημένιο σταυρό, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό της εκκλησίας. Στο ξωκλήσι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος διέρρηξαν μόνον την πόρτα.

Από το Λαογραφικό Μουσείο αφαίρεσαν 20 παλιά δακτυλίδια, μία γυναικεία ζώνη κεντημένη με χάντρες, καθώς και μία θήκη πυρίτιδας. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα που φέρουν τα παράθυρα, τόσο στο Μουσείο όσο και στις εκκλησίες.

Οι διαρρήξεις έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Αμάραντος είναι ένα χωριό με λιγοστούς ακρίτες στις παρυφές του Γράμμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που απέχει 27 χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και 91 από τα Ιωάννινα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις σε εκκλησίες χωριών της Κόνιτσας και του Πωγωνίου. Πριν 4 ημέρες άγνωστοι ιερόσυλοι αφαίρεσαν από τον ενοριακό ναό στο χωριό Βασιλικό τα ιερά άμφια του Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact