ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Ο κόσμος θέλει προκοπή, χρειάζεται εθνική προσπάθεια

«Ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στο προσωπικό του σχέδιο για την έξοδο από το μνημόνιο»

Στην εκτίμηση ότι η ακολουθoύμενη πολιτική χειροτερεύει την οικονομία της χώρας, προχώρησε, με συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 1» της Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Καραγκούνης. Ο βουλευτής της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε: «Εκτός από την αναφορά του σε κάποιους διορισμούς, ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στο προσωπικό του σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών» υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Ο. κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τη στρατηγική του κόμματος, χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, ενώ υπενθύμισε ότι το κόμμα του, το 2012 που παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, κατάφερε να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε – όπως τη μείωση του ελλείμματος και του φορολογικού συντελεστή στην εστίαση- χωρίς να αυξήσει τους υπόλοιπους φόρους.

Ο Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε πως όταν τριπλασιάζεις τις εισφορές στον ΟΓΑ και στον ΟΑΕΕ, κανείς δεν θα μπορεί να πληρώνει και το 2017 τα ελλείμματα στα ταμεία θα είναι πια τεράστια. Συμπλήρωσε δε, ότι εάν δεν εξοικονομηθούν τα χρήματα για τις συντάξεις, υπάρχει περίπτωση είτε να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», είτε θα γίνουν άλλες περικοπές.

Πάντως, δεν απέκλεισε αυτή να είναι μια χρονιά πολιτικών εξελίξεων, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι κομματικό, άλλα εθνικό, για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Ο κόσμος θέλει προκοπή, χρειάζεται εθνική προσπάθεια και όχι διαχωριστικές γραμμές» υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης και πρόσθεσε πως και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ, οι συνεργασίες είναι μονόδρομος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέρθηκε στη θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για δωρεάν νομική βοήθεια στους δανειολήπτες που θέλουν να ενταχτούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Θύμισε όμως και τον θεσμό του «νομικού συμπαραστάτη» που ισχύει για τους άπορους.

Ερωτηθείς για τον κ. Πολάκη, δε θέλησε να πάρει θέση, σημείωσε όμως ότι «ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη στο θέμα αυτό, και δεν παρεμβαίνει στη λογική του υπουργού του».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact