ΕΛΛΑΔΑ

Καρακωστάνογλου:Το αδιέξοδο των διερευνητικών , η «παγίδα» του Κυπριακού και η Τουρκική στόχευση

Ο καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, στο διεθνές δημόσιο δίκαιο και διεθνολόγος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί η νέα τουρκική πρόκληση με τις υδρογραφικές έρευνες του “Τσεσμέ” στην καρδιά του Αιγαίου ξεσκεπάζει την τακτική του επιθετικού γείτονα και αποτελεί κόλαφο στους Ευρωπαίους, που προετοιμάζονται με χαμόγελα να τους “αθωώσουν” στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου (συμβολική και τραγική η σύμπτωση!), για την παραβατικότητά τους απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, που έχει λάβει πλέον διαστάσεις εκρηκτικές!

Ακόμη χειρότερα , που έρχεται και η ναυτική άσκηση πρόκληση εν μέσω διερευνητικών με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» στη καρδιά του Αιγαίου, το οποίο επίσης η Τουρκία θέλει να του αλλάξει όνομα σε «θάλασσα των νησιών» .

Όπως; Είπε, ορθά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρεται σε μια μόνη διαφορά της οριοθέτησης ΑΟΖ/ Υφαλοκρηπίδας και όχι γενικά περί διαφοράς θαλασσίων ζωνών που ατυχώς χρησιμοποιεί και το Μέγαρο Μαξίμου σε αντίθεση με την ακρίβεια τοποθέτησης του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ο κ. Καρακωστάνογλου μίλησε για την περίεργη διακήρυξη θαλάσσιων οικοπέδων της Αιγύπτου ιδίως στο κομμάτι ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, υποστηρίζοντας ότι προς το παρόν η Αίγυπτος δείχνει μια ατολμία πολιτικά να πιέσει την Τουρκία . Ενώ για το Κυπριακό και την άτυπη πενταμερή του Απριλίου, εξέφρασε την επιφύλαξη πως αν εκεί δεν επιτευχθεί η άρση του τουρκικού αφηγήματος περί δύο χωριστών κρατών ή χαλαρής συνομοσπονδίας, τότε είναι πιθανόν η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα να παγιδευτούν σε μια διαδικασία που θα θυμίζει επαναφορά του σχεδίου Ανάν με άλλο τρόπο και εκφράσεις που στην ουσία θα καταργούν την κρατική οντότητα της Κύπρου , προσπερνώντας ότι με αυτή την οντότητα και όχι μόνο εντάχθηκε στην Ε.Ε. , αλλά της αναγνωρίστηκε και ενιαία το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact