ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ καρέ η εντυπωσιακή και συγκινητική τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών του Ρίο

Με τους Βραζιλιάνους να «απέχουν» από την τελετή έναρξης λόγω -προφανώς- ακριβών εισιτηρίων, που είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλά σημεία του θρυλικού Μαρακανά να είναι άδεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 15ων Παροαλυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

Η τελετή ανέδειξε την κουλτούρα των Βραζιλιάνων, με πολύ μουσική, κέφι και φυσικά πολύ χορό, ενώ είχε ως κεντρικό μήνυμα πως «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», αναδεικνύοντας έτσι το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Το καλωσόρισμα

Εντυπωσιακό ήταν το καλωσόρισμα των διοργανωτών στους θεατές αλλά και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Το εναρκτήριο βίντεο είχε πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος σε μια διαδρομή από τον Στόουκ Μάντεβιλ (εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα των Αγώνων) έως το Ρίο ακολουθεί μια διαδρομή μέσα από χρώματα, χαμόγελα, μουσική, χορό, γεύσεις και πολύ χαρά. Ο πρόεδρος της IPC, με φυσική παρουσία πλέον, έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση, ενώ στη συνέχεια ο Άαρον Γουίλζ, ένας αθλητής των extreme sports που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατέβηκε μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα με μεγάλη ταχύτητα και περνώντας μέσα από ένα ειδικό πάνελ έστειλε το μήνυμα ότι η αναπηρία είναι απλώς η αρχή της δημιουργίας πραγμάτων και καταστάσεων που δεν μπορεί να ζήσει ένας αρτιμελής.

Ο κύκλος της σάμπα

Ο επτάχρονος Πεντρίνιο ντα Σερίνα, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς της βραζιλάνικης μουσικής, έδωσε το σύνθημα για τον «κύκλο της σάμπα». Ένας κύκλος με πολύ μουσική, πολύ χορό και πολύ ενθουσιασμό, κύρια γνωρίσματα της βραζιλιάνικης κουλτούρας, την οποία οι διοργανωτές φρόντισαν να παρουσιάσουν και κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ώρα για παραλία

Οι παραλίες του Ρίο είναι πασίγνωστες. Το υγρό στοιχείο, σε συνδυασμό με την άμμο, βρίσκονται στην κουλτούρα των Βραζιλιάνων, οι οποίοι έχουν τις παραλίες σαν το δεύτερό τους σπίτι. Για διασκέδαση αλλά και άθληση. Και οι διοργανωτές φρόντισαν να βάλουν κι αυτό το στοιχείο στην τελετή έναρξης, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Βραζιλιάνο Παραολυμπιονίκη των 15 μεταλλίων στην κολύμβηση, Ντάνιελ Ντίας. Σε μια ψηφιακή πισίνα με κρυστάλλινα νερά, ο Ντίας κολυμπάει ελεύθερο, πριν κάνουν την είσοδό τους πολύχρωμες μπάλες αλλά και διάφοροι «λουόμενοι» με πολύχρωμες ομπρέλες που συμμετέχουν σε διάφορα σπορ (βόλεϊ, σέρφινγκ) για να βάλουν τους θεατές σε ένα πιο παιχνιδιάρικο κλίμα. Στο παιχνίδι αυτό συμμετέχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε καρότσι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές να περάσουν το μήνυμα ότι οι θάλασσες και οι παραλίες είναι για όλους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact