ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Κάρμεν Μιράντα: 108η επέτειος από την γέννηση της Carmen Miranda

Σήμερα η τιμητική της  Κάρμεν Μιράντα (Carmen Miranda). H Google αφιερώνει σήμερα το Doodle στον άνθρωπο που έμαθε τον κόσμο να χορεύει σάμπα.
Η Κάρμεν Μιράντα ήταν ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο. Ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια.

Σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 συμπληρώνονται 108 χρόνια  από την γέννηση της γυναίκας – θρύλου της Βραζιλίας, Κάρμεν Μιράντα και η Google έγινε πολύχρωμη!

Η Google τιμάει με ένα πολύχρωμο και φωτεινό Doodle την Κάρμεν Μιράντα που γεννήθηκε σαν σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, το 1909, και πέθανε άδοξα στις 5 Αυγούστου 1955. H Carmen Miranda (Κάρμεν Μιράντα), είναι η γυναίκα που έμαθε έναν ολόκληρο λαό να χορεύει στο ρυθμό της σάμπα, και αποτέλεσε για σειρά ετών την “πρέσβειρα” του βραζιλιάνικου πολιτισμού.

Γεννήθηκε στην Πορτογαλία, και μεγάλωσε στη Βραζιλία. Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε παραστάσεις, και το πηγαίο ταλέντο της άνοιξε το δρόμο προς την επιτυχία. Εμπνευσμένη από τις baianas, τις πλανώδιες πωλήτριες φρούτων, φορούσε ένα καπέλο με “φρούτα” επί σκηνής. Αυτή ήταν και η σφραγίδα της στην καριέρα της. Το καπέλο με τα φρούτα αποτέλεσε έμπνευση για το μπλε κορίτσι στις μπανάνες Chiquita.

Η Carmen Miranda ήταν η “βασίλισσα” της σάμπα, και η “βασίλισσα” των τεράστιων καπέλων. Η Κάρμεν ήταν η πραγματική πρώτη διδάξασα στις ογκώδεις πλατφόρμες. Αν και ήταν σχετικά κοντή, πάνω στη σκηνή φαινόταν “τεράστια” όχι μόνο χάρη στο τεράστιο ταλέντο της, αλλά και στα υπερμεγέθη καπέλα της.
Tο 1939 ο παραγωγός Λι Σούμπερτ είδε την Κάρμεν Μιράντα να τραγουδά σε ένα καζίνο στο Ρίο της προσέφερε αμέσως συμβόλαιο για το Μπρόντγουεϊ, στο έργο The Streets of Paris. Ένα χρόνο αργότερα έκανε την πρώτη της ταινία στο Χόλιγουντ.
Πρωταγωνίστησε σε 14 ταινίες στο Χόλιγουντ αλλά και στο Broadway, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο για να τραγουδήσει.

Η Κάρμεν Μιράντα εξαρτημένη από το αλκοόλ αλλά και από τη χρήση αμφεταμινών και βαρβιτουρικών, έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης και πέθανε λίγες ώρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο. «Έφυγε» σε ηλικία μόλις 46 χρονών. Ο θάνατός της βύθισε τη Βραζιλία σε εθνικό πένθος. Περισσότεροι από 500.000 Βραζιλιάνοι την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Το 2016 τιμήθηκε κατά τη διάκρεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Κάρμεν Μιράντα συμμετείχε… μετά θάνατον και σε ταινία του Χόλιγουντ. Το «Χαίρε, Καίσαρ!», παραγωγής του 2016, η σάτιρα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1950, που φέρει την υπογραφή των αδελφών Τζόελ και Ίθαν Κοέν, βρίθει αναφορών σε ταινίες και προσωπικότητες της εποχής. από την Χέντα Χόπερ στον Κλαρκ Γκέιμπλ και από εκεί στην Κάρμεν Μιράντα (Carmen Miranda) και στον Τζιν Κέλι, οι αδελφοί Κοέν αστειεύονται και κρίνουν την “χρυσή εποχή του Χόλιγουντ”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact