ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία η κυβέρνηση

«Οι σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Γαλλίας δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες»

Την καταδίκη του εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ειδικός φρουρός. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν θα επηρεαστούν στο ελάχιστο οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τραυματία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών. Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες».

Τι συνέβη στη Γαλλική Πρεσβεία

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στις 4:45 τα ξημερώματα στον αστυνομικό-σκοπό της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και το περιστατικό προκαλεί ανησυχίες ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες τόσο Βουλής, όσο και της πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας. Τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και ακριβώς απέναντι στη Βουλή υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.

Λίγο αργότερα βρέθηκε στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων μια μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact