ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομική επιχείρηση σε αποθήκη -Βρήκαν 55.400 φιάλες αερίου γέλιου στην Κέρκυρα

Μια σημαντική υπόθεση, που αφορά στη δημόσια υγεία, έφερε στο φως έλεγχος που διενήργησε το Τελωνείο Κερκύρας.

Σε αποθήκη εμπόρου, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση οινοπνευματωδών προϊόντων, εντοπίστηκαν καλυμμένες 2,5 παλέτες με 55.400 φιάλες του άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία «αερίου γέλιου» (hippy crack), καθώς και μπαλόνια, μέσω των οποίων γίνεται η χρήση του. 

Παραστατικά για τον τρόπο απόκτησής του δεν προσκομίστηκαν στις τελωνειακές αρχές. Το αέριο αυτό (υποξείδιο του αζώτου) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Μεγάλη Βρετανία και ευθύνεται για τουλάχιστον 17 θανάτους μέσα σε έξι χρόνια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο. Πρόσφατα μάλιστα, στην Ελλάδα σημειώθηκαν δύο περιστατικά, στην Κρήτη και την Κέρκυρα, με τουρίστες που έπεσαν σε κώμα μετά τη χρήση του αερίου αυτού.

Το Τελωνείο Κερκύρας δέσμευσε όλη την ποσότητα του αερίου και προχώρησε στην κατάσχεσή του και στη μεταφορά του στις αποθήκες του, ενώ της υποθέσεως θα επιληφθεί και η αρμόδια Εισαγγελέας.

Οι φιάλες αερίου γέλιουΟι παλέτες με τα κιβώτια Η συσκευασία με τα μπαλόνια

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact