ΚΟΣΜΟΣ

Καταφύγια, κάμερες και προσωπικό ασφαλείας- Το Παρίσι οχυρώνεται

Δέκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι, η Σοσιαλίστρια δήμαρχος Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα μέτρα που ωστόσο κρίνονται ανεπαρκή από τη δεξιά αντιπολίτευση, η οποία ζητά τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας να οπλοφορούν.

«Θα ενισχύσουμε την ασφάλεια των δημοσίων εγκαταστάσεων» επισήμανε η δήμαρχος, ενώπιον του Συμβουλίου του Παρισιού.

Μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που τίθενται σε ισχύ βρίσκεται κυρίως η εγκατάσταση βιντεόφωνων σε 80 επιπλέον χώρους όπου συχνάζουν παιδιά, αλλά και εργασίες για την ασφάλεια των δημοσίων αξιοθέατων, δημιουργία στεγανών όπου θα καταφεύγουν οι πολίτες για να προφυλαχθούν από επιθέσεις, την τοποθέτηση 165 καμερών βιντεοπροστασίας το 2016 και την πρόσληψη 30 στελεχών προσωπικού ασφαλείας.

Η επικεφαλής της δεξιάς στον δήμο, Ναταλί Κοσιουσκό- Μοριζέ, ζήτησε από την πλευρά της οι δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

«Θα ήταν απατηλό να σκεφτόμαστε ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Παριζιάνων το 2016 με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε το 2014» σημείωσε.

Οι «σαφώς ανεπαρκείς» προτάσεις της δημάρχου «δεν λαμβάνουν διόλου υπόψη τους τη σοβαρότητα της κατάστασης στην χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου» τόνισε ο συντηρητικός δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος, Φιλίπ Γκουζόν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν επίσης να συγκροτηθεί «μια πραγματική δημοτική αστυνομία 3.000 ανδρών», που θα οπλοφορεί και θα «ελαφρύνει τους αστυνομικούς από το έργο της διαφύλαξης της δημοσίας τάξης» σύμφωνα με τον Γκουζόν.

Ζητούν επιπλέον την εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου που θα προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 καμερών και πυλών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στα δημόσια κτίρια.

«Επιμένω στην θέση ότι οι δυνάμεις της εθνικής αστυνομίας εγγυώνται την ασφάλεια των Παριζιάνων» επιβεβαίωσε από την πλευρά της η Αν Ινταλγκό.

«Απ’ όσα μας έχει διδάξει η ιστορία, καμία δημοτική αστυνομία και πόσο μάλιστα στο Παρίσι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι εξουσίες, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει επαρκώς τα καθήκοντα της εθνικής αστυνομίας» προσέθεσε η δήμαρχος.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact