ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία από ΑΔΕΔΥ: Τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιάκριτα στο ψαχνό στο συλλαλητήριο

Ανακοίνωση για τα συλλαλητήρια του προηγούμενου τριημέρου, αλλά και για την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδιηλωτές εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το «παρών» στα παλλαϊκά συλλαλητήρια του τριημέρου Παρασκευή 6 έως και Κυριακή 8 Μαΐου 2016 που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε πολλές ακόμη πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Χαιρετίζει, επίσης, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που συμμετείχαν στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Η Κυβέρνηση επιχαίρει για την ψήφιση του νομοσχεδίου που σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Όμως, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο από τους εργαζόμενους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία ανέδειξαν την αντίσταση τους στον ταξικό, αδυσώπητο και μονομερή πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον τους η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, πόλεμο που παίρνει πλέον χαρακτήρα κοινωνικού αφανισμού.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα συνοδεύονται πάντα από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, εξαπέλυσε τις δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Τα ΜΑΤ χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εκτοξεύοντας δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης στο πλήθος τραυμάτισαν πολλούς διαδηλωτές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τη βίαιη τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των διαδηλωτών. Ας είναι σίγουρη η Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν υποχωρούν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact