ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για 149 λογαριασμούς του Twitter

Σε 149 ανέρχονται οι λογαριασμοί του Twitter που καταγγέλθηκαν στην Ελληνική Γραμμή SafeLine. Από αυτές τις καταγγελίες, 53 προωθήθηκαν στον υπεύθυνο του Twitter και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ 20 από αυτές, οι οποίες αφορούσαν παιδική πορνογραφία, προωθήθηκαν στον INHOPE για περεταίρω έρευνα.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου, το Twitter έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται με όλες τις παραβιάσεις ή καταγγελίες, οι οποίες γίνονται γνωστές από τους ίδιους τους χρήστες του, παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα ειδικό κανάλι επικοινωνίας με τις Ανοικτές Γραμμές, ώστε οι καταγγελίες που προέρχονται από αυτές να έχουν άμεση και πρώτη προτεραιότητα επεξεργασίας. Έτσι, η SafeLine επικοινωνεί με ένα συγκεκριμένο άτομο της ομάδας ασφαλείας του Twitter για δραστικότερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, το Help Centre που διαθέτει το Twitter στους χρήστες του, είναι γεμάτο πληροφορίες, συμβουλές και περιγραφές επιλογών για τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες θέλει να προβεί ένας χρήστης. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που ενοχλείται από ένα tweet, έχει στη διάθεσή του ένα κουμπί αναφοράς, με το πάτημα του οποίου αποστέλλεται το παράνομο περιεχόμενο απευθείας στο Twitter, χωρίς να χρειαστεί η συμπλήρωση κάποιας ηλεκτρονικής φόρμας.

Σε περίπτωση που κάποιοι χρήστες έρθουν αντιμέτωποι με το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, θα πρέπει να το αναφέρουν άμεσα στο Twitter μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας. Η ηλεκτρονική φόρμα είναι διαθέσιμη στους παρακάτω συνδέσμους (επιλέξτε την αγγλική έκδοση του Twitter): t.co/report, t.co/reporting

Η SafeLine είναι η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και από το 2003 το επίσημο μέλος της Ελλάδας στον INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών). Αποτελεί δράση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact