ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καταιγίδα στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ

Για περισσότερους από έξι μήνες (τελευταία νίκη επί του Πανιωνίου στις 24 Μαΐου) ο ΠΑΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα ένα «διπλό» και το πέτυχε σε ένα κομβικό ματς για τον ίδιο και τον προπονητή του. Άλλωστε, όλα όσα είχαν προηγηθεί του αγώνα, δεν άφηναν περιθώρια για νέα εκτός έδρας απώλεια. Ολόκληρος ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός και ο Ραζβάν Λουτσέσκου αισθάνονται πολύ καλύτερα και πιο ήρεμοι μετά το αποψινό πέρασμα από την Ξάνθη με 0-3 και με καλή εμφάνιση, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στην επιστροφή του στην Ξάνθη ως αντίπαλος, είδε παλιούς καλούς φίλους, ένιωσε σε ένα φιλικό περιβάλλον, παρατάσσοντας για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ με τέσσερις Έλληνες στην ενδεκάδα. Οι Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Λέοβατς, Σαμπράνο έμειναν στη Θεσσαλονίκη και αυτό έφερε στο βασικό σχήμα του «δικεφάλου» τους Κουλούρη και Λημνιό, ενώ ο Βιεϊρίνια παρέμεινε η μοναδική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Το δίδυμο των στόπερ δεν άλλαξε (Βαρέλα, Κρέσπο), το ίδιο και των μέσων του άξονα (Κάνιας, Τσίμιροτ), με το Μάτος δεξιά, τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού χαφ, τον Πέλκα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ξεκίνησε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος κάτω από τα δοκάρια.

Η Ξάνθη παρατάχθηκε με δύο σοβαρές απουσίες, αυτές των Μπρίτο και Καμαρά, με τον Μίλαν Ράσταβατς να κάνει κάποιες αλχημείες στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, που είχε αιχμή του δόρατος και πάλι τον Ερικ Γιέντρισεκ.

Υπεροχή φιλοξενούμενων με το… καλημέρα

Ο  τραυματισμός (μυϊκός) του Ελ Καντουρί (12’) άλλαξε τα πλάνα των «ασπρόμαυρων». Ο Ρόμπερ Μακ πέρασε στη θέση του Μαροκινού μέσου, με τον Πέλκα να αναλαμβάνει καθήκοντα «δεκαριού» και τον Σλοβάκο να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Η πρώτη υποψία φάσης για τους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν μπροστά σε 2.000 φίλους τους, ήρθε με την κεφαλιά του Κουλούρη (14’), με τους παίκτες του Λουτσέσκου από το ξεκίνημα του αγώνα να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους.

Για καλή τύχη του ΠΑΟΚ, το γκολ ήρθε από τα πόδια ποδοσφαιριστή της Ξάνθης. Στο 25ο λεπτό ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντε Λούκας, στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στην εστία της ομάδας του. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έτρεξαν να αγκαλιάσουν και να αφιερώσουν το γκολ στον Λουτσέσκου…

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει και έφτασε κοντά στην ισοφάριση τρία λεπτά μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ. Η «βολίδα» του Μεχία υποχρέωσε τον Πασχαλάκη να… απογειωθεί, να βρει την μπάλα και να τη στείλει στο δοκάρι της εστίας του πριν καταλήξει κόρνερ. Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για το «δικέφαλο» στο 34ο λεπτό. Ο Λημνιός έκανε καταπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και με διπλή προσπάθεια ο Μακ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

«Καθάρισε οριστικά στο τρίτο

Το β’ μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Στο 48’ ο ξεχασμένος στη μικρή περιοχή της Ξάνθης, Βαρέλα, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, με την ομάδα της Θράκης να απαντάει στο αμέσως επόμενο λεπτό με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σιλά.

Ο Ράσταβατς νωρίς – νωρίς έκανε δύο αλλαγές, περνώντας τους νεαρούς Μελιόπουλο και Π. Ορφανίδη στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει στη μεσαία γραμμή και να βρει τρόπους για να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Το έκανε στο 60’, αλλά ο Έλληνας κίπερ είπε «όχι» στον Λουσέρο, που με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη προσπάθησε να σκοράρει. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Κουλούρης (61’), με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κρύβουν την μπάλα στην κόντρα που έβγαλαν, αλλά τον Ζίφκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε και ο Κρέσπο με κεφαλιά έκανε το 0-3, εκμεταλλευόμενος και το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε, ο νικητής είχε κριθεί, με τους Θρακιώτες να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην κερκίδα άρχισαν να ασχολούνται με το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής και τον Παναθηναϊκό.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζϊφκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (52’ Μελιόπουλος), Λουσέρο (76’ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (54’ Π. Ορφανίδης), Γιέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί (12’ Μακ), Κρέσπο, Τσίμιροτ, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (73’ Μαουρίσιο), Βιεϊρίνια (70’ Μαλεζάς)

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact