ΚΟΣΜΟΣ

Κατακραυγή στο διαδίκτυο για Ινδό φωτογράφο που αναπαριστά βιασμό μέσα σε λεωφορείο!


Τον βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2012 μέσα σε λεωφορείο στο Δελχί, θέλησε να ζωντανέψει ο Ινδός φωτογράφος Raj Shetye’s σε επίδειξη μόδας προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών στο διαδίκτυο

Με λέξεις όπως «αηδία» και κατηγορώντας τον Ινδό φωτογράφο Raj Shetye’s, που θέλησε να αναπαραστήσει τον βιασμό 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο από τέσσερις άντρες τον Σεπτέμβριο του 2012, υποδέχθηκαν οι χρήστες του διαδικτύου τις προκλητικές φωτογραφίες επίδειξης μόδας.

Πρωταγωνιστές, στην φωτογράφιση που έχει τίτλο «The Wrong Turn», μια απελπισμένη γυναίκα – μοντέλο και δύο συνάδελφοί της, που προσπαθούν να την κακοποιήσουν.

Οι επικριτές του φωτογράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγορούν ότι έτσι προσδίδει θετική δημοσιότητα στους βιασμούς, που είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θεωρεί πως αναπαριστώντας τον βιασμό της φοιτήτριας θέλει να δείξει πόσο ευάλωτες είναι οι γυναίκες στην Ινδία.

Στην φωτογράφιση μέσα στο λεωφορείο μια απελπισμένη γυναίκα προσπαθεί να αποφύγει δύο άντρες μοντέλα που της επιτίθενται και κάποια στιγμή την «στριμώχνουν» στα καθίσματα του λεωφορείου και ο ένας της φιλά το πόδι.

Ο βάναυσος βιασμός της 23χρονης φοιτήτριας από τέσσερις άντρες μέσα στο λεωφορείο  και στη συνέχεια ο θάνατος της άτυχης κοπέλας, είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο και την έναρξη έντονων συζητήσεων σχετικά με τους βιασμούς σε βάρος των γυναικών στην Ινδία.

Ο φωτογράφος δήλωσε στην ιστοσελίδα BuzzFeed ότι ο σκοπός του δεν ήταν σε καμιά περίπτωση να ωραιοποιήσει τις πράξεις των βιαστών, αλλά είχε στόχο να ρίξει φως στους βιασμούς των γυναικών στη χώρα του και να τονίσει ότι ένας πλούσιος μπορεί να μετακινείται με δικό του αυτοκίνητο και να μη διατρέχει κινδύνους, ενώ ένας φτωχός που μετακινείται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι σχεδιαστές των οποίων τα ρούχα φωτογράφισε ο Ινδός δεν έχουν πάρει ακόμα θέση για το θέμα, ενώ ο ίδιος μετά την κατακραυγή που δέχθηκε απέσυρε τις επίμαχες φωτογραφίες από την προσωπική του ιστοσελίδα.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact