ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελία από Μόσχα: «Το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει επιθέσεις σε δυτικούς στόχους για να εμπλακεί το ΝΑΤΟ»

Τι αναφέρει για τα επικίνδυνα σχέδια του «επιτελείου» Ζελένσκι

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ αναφέρθηκε στη μαρτυρία ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU), ο οποίος όχι μόνο παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό, αλλά μετέφερε επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με όλα τα άτομα που εμπλέκονται σε δραστηριότητες δολιοφθοράς στο έδαφος του Ντονμπάς. Ανέφερε επίσης ότι το καθεστώς του Κιέβου ετοίμαζε μια σοβαρή πρόκληση.

«Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ένας αξιωματικός της Κεντρικής Διεύθυνσης SBU για τις Περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ παραδόθηκε οικειοθελώς σε Ρώσους στρατιωτικούς.

Ο αξιωματικός συμμετείχε άμεσα στην οργάνωση της εκπαίδευσης ομάδων δολιοφθοράς και τρομοκρατών για να επιχειρήσουν στις περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους ρωσοφώνους.

Ο αξιωματικός της SBU ανέφερε τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδίασαν μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Azov στο Lviv εναντίον υπαλλήλων και εγκαταστάσεων διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών», είπε ο Konashenkov.

Ο υποστράτηγος τόνισε ότι «η ηγεσία του καθεστώτος του Κιέβου γνωρίζει τα σχέδια των εθνικιστών, αλλά δεν λαμβάνει καμία ενέργεια για να αποτρέψει την εφαρμογή τους.

Το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να παρουσιάσει τις επιθέσεις σε διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και των δυτικών χωρών ως υποτιθέμενη “σκόπιμη επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Και ο κύριος σκοπός της πρόκλησης είναι να αυξήσει την πίεση στις χώρες του ΝΑΤΟ να εισαγάγουν μια “απαγόρευση πτήσεων ζώνη» πάνω από την Ουκρανία και για την παροχή πρόσθετων όπλων.

– Εφιστώ την προσοχή όλων των προσώπων που προσλήφθηκαν από την SBU ότι η οικειοθελής παραίτηση από εγκληματικές δραστηριότητες και η έγκαιρη αναφορά στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου τους απαλλάσσει από την ποινική ευθύνη», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός στους στρατολογημένους πολίτες του Ντονμπάς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact