ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

190 οι ομιλητές που πέρασαν από το βήμα τη Βουλής στη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης

Με ψήφους 156 κατά, 142 υπέρ και 1 «παρών» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, επί 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ υπήρξαν και 1 “παρών” του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ως γνωστόν η βουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία εισήχθη εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και παλεύει για τη ζωή της νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στα στατιστικά της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης τον έλαβαν συνολικά 190 ομιλητές εκ των οποίων οι 5 επικεφαλείς των κοινοβουλευτικών ομάδων, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και 151 βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κερδίσω εκλογές» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για το σημείο εκείνο της ομιλίας του, που ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τελειωμένο πολιτικά».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που «φυλλορρούν» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε νωρίτερα πως αυτές οι τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσα δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «απέτυχαν» με τεράστιο κόστος για το λαό, οικονομικό, κοινωνικό και ανθρώπινο.

Και συνέχισε:

«Συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει τη δική σας προπαγάνδα, σαν να βρίσκεστε αλλού.

Τελικά, μόνον εσείς καναναλώνετε την προπαγάνδα που προορίζετε για τον ελληνικό λαό.

Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία, αφού κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς.

Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και στη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Έχετε συναίσθηση ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας; Και πρώτος εσείς κ. Μητσοτάκη, που είστε κλεισμένος σε μία γυάλα των αυλοκολάκων και των δημοσκόπων της χαράς.

Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο σαρκασμού και χλεύης, τότε έχει τελειώσει και δεν το ξέρει ακόμα.

Έχετε τελειώσει πολιτικά, ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν,

Όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο κόστος, σχεδόν σε όλα, στην πανδημία, τις φωτιές, την ακρίβεια, τον πρόσφατο χιονιά, αλλά γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε, εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί μιας άθλιας επικοινωνίας.

Με τρόπο προκλητικό, πιστεύτε ότι δεν λογοδοτείτε, αλλά συμπεριφέρεστε ως πρίγκηπας που έχει κληρονομικό δικαίωμα.

Χτίζετε καθεστώς με χρήματα του λαού, με golden boys και ανθρώπους της χούντας.

Αποτύχατε αλλά δεν θέλετε να καταλάβετε τα λάθη σας και να αλλάξετε κάτι.

Ήρθατε χθες, μετά από μια δραματική περιπέτεια και αντί να απολογηθείτε στο λαό που το επιτελικό κράτος, έγινε επιτελικό χάος, αντί να πείτε αποτύχαμε, είχατε το θράσσος να μας κουνήσετε το δάχτυλο.

Και πάλι, ως ασπίδα σας η τραγωδία στο Μάτι. Ένα συλλογικό τραύμα, που απαιτεί σεβασμό και σεμνότητα – όχι επικοινωνιακά παιχνίδια!

Πού ήταν αλήθεια προχθές ο σύμβουλός σας, ο κ. Συνολάκης, για να εκκενώσετε την Αττική Οδό και τους άλλους δρόμους;

Ακόμα και ο στρατός, που κλήθηκε τελευταία στιγμή, την Τρίτη το πρωί οι στρατιώτες έλαβαν εντολή να αφήσουν ό,τι κάνουν και να πάνε στην έξοδο 10 της Αττικής Οδού για να πάρουν τα κανάλια πλάνα. Όλα για την εποικοινωνία.

Μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη, παρότι όλοι οι άλλοι φταίνε τελικά όπως είπατε – φταίνε οι περιφερειάρχες, οι ιδιώτες, φταίει που η Κατεχάκη και η Μεσογείων είναι σε… άλλη χώρα, δεν είναι στην ελληνική επικράτεια!

Τελικά, μόνο ο κ. Φουρθιώτης δεν φταίει…».

«Χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες»

«Δεν αρκεί μια συγγνώμη για να καθαρίσετε. Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε ανθρώπους μέσα στην πανδημία, επειδή δεν ενισχύσατε το ΕΣΥ.

Χρωστάτε μια συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή που ξενυχτάει στις βάρδιες και βλέπει ζωές να χάνονται, επειδή εσείς τους αφήσατε μόνους, χωρίς τα όπλα που θα τους βοηθούσαν να νικήσουν το θάνατο.

Χρωστάτε μια συγγνώμη στους πολίτες για την ακρίβεια, που ξεπαγιάζουν μέσα στο χειμώνα, για την εκτίναξη των τιμών, επειδή εσείς βοηθήσατε τους κερδοσκόπους.

Χρωστάτε μια συγγνώμη σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, γιατί εσείς προσωπικά παίξατε με τον πατριωτισμό τους, εκμεταλλευτήκατε την αγάπη τους για τη Μακεδονία και τους εξαπατήσατε.

Χρωστάτε μια συγγνώμη, χρωστάτε 103 συγγνώμες στις οικογένειες όσων χάθηκαν στο Μάτι, γιατί εσείς προσωπικά κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί για να ανεβείτε στην κυβέρνηση.

Χρωστάτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να δώστε διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο.

Δεν μπορείτε να καταλάβατε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, ότι θα έχετε μόνο φθορά από εδώ και στο εξής, ότι έχει μεγάλη αξία για έναν πολιτικό να φεύγει με αξιοπρέπεια αντί να γαντζώνεται στην εξουσία;

Αφού είστε τόσο βέβαιος ότι θα νικήσετε, γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές;

Ιδού η κάλπη.

Από τη δημοκρατική κάθαρση των ελογών, προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη.

Αναρψωτιέμαι με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε.

Παράγετε περισσόπερα δεινά και ψέματα, από ό,τι ο λαός θα μπορούσε να καταναλώσει.

Το επιτελικό σας κράτος έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού και οργής, ανέκδοτο».

«Ακραίος και επικίνδυνος πολιτικός ναρκισισμός»

«Πώς θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελεσματικό κράτος, όταν έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος; Πώς να έχουμε πολιτική προστασία, όταν απεχθάνεστε καθετί δημόσιο; Προωθείτε την ιδιωτικοποίηση στην υγεία, στην παιδεία, στις υποδομές, παντού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας θανάτων ανά εκατομμύριο και την ίδια ώρα βάζετε λουκέτο στο νοκοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Προχωράτε σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει το μήνα με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα κι εσείς ιδιωτικοποιήσατε πλήρως τη ΔΕΗ και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Στερήσατε τη χώρα από το πιο ισχυρό όπλο, τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Και τώρα που οι τιμές στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη, θυμηθήκατε ότι η ακρίβεια είναι διεθνές φιανόμενο…

«Μοιράσατε 5 δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις μέσα σε 18 μήνες»
«Τα μοιράσατε σε ένα πρωτοφανές πάρτι διανομής του δημόσιου χρήματος. Δεκάδες εκατομμύρια σε Μέσα Ενημέρωσης. Με μόνο κριτήριο τον βαθμό υπακοής τους στις εντολές σας και το ποσοστό αντιγραφής των non papers του Μαξίμου.

Και όλα αυτά, όταν την ίδια στιγμή στον Προϋπολογισμό που ψηφίσατε, κόψατε από το ΕΣΥ πάνω από 800 εκατ., γιατί έπρεπε να μη γίνουν σπατάλες. Ντρέπεται και η ντροπή!

Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης που οδήγησε σε κοινωνικά δράματα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της ενδημικής ανικανότητας του πρωθυπουργού, αλλά και της ανίκητης ορμής τους προς την αναξιοκρατία, τον νεποτισμό και το ρουσφέτι. Της έφεσής τους να θεωρούν το κράτος και τα δημόσια ταμεία δική τους ιδιοκτησία».

«Κρίμα και ντροπή κύριε Γεραπετρίτη»

«Έχετε στενές σχέσεις με έναν αστέρα της trash tv. Που κουβαλά στην πλάτη του περισσότερες από 30 υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

Επί των ημερών σας, έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε. Δεν θα ασχοληθώ κύριε καθηγητά μαζί σας. Τι να πω; Κρίμα και μόνο κρίμα. Κρίμα και ντροπή.

Είναι θλιβερό, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και για την Δημοκρατία».

«Κύριε Μητσοτάκη, κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;»

«Πώς είχε ο κ. Φουρθιώτης τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί τους τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει delivery.

Το γνωρίζατε όλο αυτό; Γνωρίζατε ότι τις μέρες που αντάλλαζε κλήσεις και sms με τη μισή κυβέρνηση, ο κύριος αυτός έστησε εταιρείες;».

Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές.

Ο βούρκος στον οποίο επιπλέετε θα σας καταπιεί.

Αν δεν έχετε να δώσετε απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα, τότε μία είναι η λύση για εσάς: Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact