ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Οι ποινές που προβλέπονται

Μετά από συνεχείς διεργασίες, η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία – σκάνδαλο σχετικά με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα γίνει τελικά την Τετάρτη, στη μία το μεσημέρι.

Αν και αρχικά είχε ακουστεί ότι θα γίνει την Πέμπτη ώστε να έχει επιστρέψει ο πρωθυπουργός, τελικά προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ.

Στην ουσία πρόκειται για μια ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος και μια απόφαση που ενδέχεται να κρίνει ακόμη και τον πρωταθλητή μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Την μετατροπή των ποινών είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρχουν εξοντωτικές ποινές στις ποδοσφαιρικές ομάδες, αν και στην ουσία η συγκεκριμένη τροπολογία «ορίζει» πρωταθλητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πλέον, η υπόθεση προχωρά στην πειθαρχική επιτροπή της Super League και ενδεχομένως στην Εφέσεων της ΕΠΟ. Θα πρέπει η εισήγηση της ΕΕΑ να γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαιρού για να μπορέσει να έχει εφαρμογή, αν και στον ΠΑΟΚ είναι σίγουροι για τη μεθόδευση Αυγενάκη και της ΕΕΑ που θα καταρρεύσει μόλις την υπόθεση πάρουν στα χέρια τους τακτικοί δικαστές του ποδοσφαίρου.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact