ΕΛΛΑΔΑ

Κατέπεσε στη θάλασσα διθέσιο αεροσκάφος στο Μεσολόγγι -Ψάχνουν τον πιλότο

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν το αεροσκάφος που κατέπεσε στον Πατραϊκό Κόλπο, ανοιχτά του Κρυονερίου, προτού «πέσει» η νύχτα επιδίδονται το Λιμενικό Σώμα και το Ναυτικό.

Oι έρευνες, πλέον, εστιάζονται σε συγκεκριμένο σημείο της θάλασσας καθώς εντοπίστηκαν τα πρώτα ίχνη της πρόσκρουσης. 
«Υπάρχει κηλίδα καυσίμων στα 5 με 6 ναυτικά μίλια (σ.σ. 9 με 11 χιλιόμετρα) από τις ακτές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν ιδιώτες δύτες ενώ στέλνουμε κι εμείς περαιτέρω δυνάμεις» ανέφερε, προ ολίγου, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος στο iefimerida.

Την ίδια στιγμή, η αγωνία κορυφώνεται για τον πιλότο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο μικρό, διθέσιο αεροσκάφος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεμένο, με ένα παιδί και κάτοικο της Πάτρας. 

Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένας ψαράς ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα, υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να χάνει ύψος και να πέφτει στη θάλασσα. 

Το σημείο του Πατραϊκού Κόλπου όπου εστιάζονται οι έρευνες / Φωτογραφία: nafpaktianews

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε, νωρίτερα, μιλώντας στο iefimerida ότι ο ψαράς που τούς ειδοποίησε «μας καθοδήγησε στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου – Μεσολογγίου», σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν πέντε σκάφη του Λιμενικού μαζί με δυο αλιευτικά. 

Ο ψαράς μίλησε για όσα είδε στο aixmi-news τονίζοντας: «Ακουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως».

Η κηλίδα καυσίμων βρίσκεται σχεδόν στο μέσον του Πατραϊκού Κόλπου / Φωτογραφία: Google

Πέραν των σκαφών του Λιμενικού, στην ομάδα ερευνών, σύντομα, εντάχθηκαν ελικόπτερα, καθώς και άλλα σκάφη ιδιωτών και αλιέων. 

Από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, προκύπτει ότι το μικρό αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την Αερολέσχη Μεσολογγίου προς την Πάτρα. 

Οι δυνάμεις των διασωστικών και ερευνητικών μέσων διαρκώς ενισχύονται, ενώ ιδιώτες συγκεντρώνονται στην ακτογραμμή για να συνδράμουν και να παρακολουθήσουν τις έρευνες. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact