ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε το σύστημα των τεστ στα διαγνωστικά κέντρα της Αυστραλίας λόγω της «Omicron»

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστραλία ανήλθε σήμερα σε νέο επίπεδο ρεκόρ εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, γεγονός που θέτει σε δοκιμασία τις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας.

Η κατάρρευση του συστήματος στις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, οφείλεται εν μέρει στην πολιτική της γειτονικής πολιτείας, του Κουΐνσλαντ, που προβλέπει ότι οι τουρίστες που μετακινούνται διαπολιτειακά θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό PCR τεστ προτού φθάσουν εκεί.

Τα αποκαλούμενα “τουριστικά τεστ” του Κουΐνσλαντ δέχτηκαν σφοδρή κριτική από την Νέα Νότια Ουαλία όταν πολίτες που ταξίδεψαν για τις διακοπές κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται τα διαγνωστικά τεστ προκαλώντας καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων για πολλές ημέρες.

Οι αρχές του Κουΐνσλαντ θα άρουν την απαίτηση για τους διαπολιτειακούς ταξιδιώτες και έτσι από την 1η Ιανουαρίου θα απαιτείται για τις εσωτερικές αφίξεις μόνο αρνητικό rapid τεστ αντί για PCR test, όπως δήλωσε σήμερα η πολιτειακή πρωθυπουργός Αναστάσια Παλάστσουκ.

Η Αυστραλία βρίσκεται στη δίνη της παραλλαγής Όμικρον, αλλά οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής λοκντάουν.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα μειώσουν σε τέσσερις μήνες από τις 4 Ιανουαρίου τον χρόνο αναμονής από την δεύτερη ως την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 και έχουν επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς, ανάμεσά τους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.
Ο αριθμός των νοσηλευομένων επίσης αυξάνεται αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει την κορύφωση που είχε σημειωθεί όταν επικρατούσε η παραλλαγή Δέλτα.

Σήμερα η Αυστραλία ανέφερε 16.500 νέα κρούσματα –αριθμό ρεκόρ– καθώς η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια, όπου ζει πάνω από το μισό των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, σημείωσαν την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των σχεδόν 11.300 κρουσμάτων της Τρίτης.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία, την περισσότερο πληγείσα πολιτεία από την παραλλαγή Όμικρον, σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 11.201 σε αντίθεση με τα 6.062 την Τρίτη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Βικτόρια αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.000 φθάνοντας τα 3.776. Η Νότια Αυστραλία κατέγραψε 1.471 κρούσματα, νέο ρεκόρ. Άλλες πολιτείες δεν έχουν ακόμη αναφέρει αριθμό κρουσμάτων.

Παρά τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία είναι ακόμη μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο με περίπου 338.200 κρούσματα και 2.210 θανάτους χάρη στους αυστηρούς περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης και τους σκληρούς συνοριακούς περιορισμούς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact