ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε το σύστημα των τεστ στα διαγνωστικά κέντρα της Αυστραλίας λόγω της «Omicron»

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστραλία ανήλθε σήμερα σε νέο επίπεδο ρεκόρ εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, γεγονός που θέτει σε δοκιμασία τις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας.

Η κατάρρευση του συστήματος στις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, οφείλεται εν μέρει στην πολιτική της γειτονικής πολιτείας, του Κουΐνσλαντ, που προβλέπει ότι οι τουρίστες που μετακινούνται διαπολιτειακά θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό PCR τεστ προτού φθάσουν εκεί.

Τα αποκαλούμενα “τουριστικά τεστ” του Κουΐνσλαντ δέχτηκαν σφοδρή κριτική από την Νέα Νότια Ουαλία όταν πολίτες που ταξίδεψαν για τις διακοπές κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται τα διαγνωστικά τεστ προκαλώντας καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων για πολλές ημέρες.

Οι αρχές του Κουΐνσλαντ θα άρουν την απαίτηση για τους διαπολιτειακούς ταξιδιώτες και έτσι από την 1η Ιανουαρίου θα απαιτείται για τις εσωτερικές αφίξεις μόνο αρνητικό rapid τεστ αντί για PCR test, όπως δήλωσε σήμερα η πολιτειακή πρωθυπουργός Αναστάσια Παλάστσουκ.

Η Αυστραλία βρίσκεται στη δίνη της παραλλαγής Όμικρον, αλλά οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής λοκντάουν.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα μειώσουν σε τέσσερις μήνες από τις 4 Ιανουαρίου τον χρόνο αναμονής από την δεύτερη ως την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 και έχουν επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς, ανάμεσά τους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.
Ο αριθμός των νοσηλευομένων επίσης αυξάνεται αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει την κορύφωση που είχε σημειωθεί όταν επικρατούσε η παραλλαγή Δέλτα.

Σήμερα η Αυστραλία ανέφερε 16.500 νέα κρούσματα –αριθμό ρεκόρ– καθώς η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια, όπου ζει πάνω από το μισό των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, σημείωσαν την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των σχεδόν 11.300 κρουσμάτων της Τρίτης.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία, την περισσότερο πληγείσα πολιτεία από την παραλλαγή Όμικρον, σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 11.201 σε αντίθεση με τα 6.062 την Τρίτη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Βικτόρια αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.000 φθάνοντας τα 3.776. Η Νότια Αυστραλία κατέγραψε 1.471 κρούσματα, νέο ρεκόρ. Άλλες πολιτείες δεν έχουν ακόμη αναφέρει αριθμό κρουσμάτων.

Παρά τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία είναι ακόμη μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο με περίπου 338.200 κρούσματα και 2.210 θανάτους χάρη στους αυστηρούς περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης και τους σκληρούς συνοριακούς περιορισμούς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact