ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθάρισε 3-0 η ΑΕΚ…

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο με την Ενωση να μειώνει την απόσταση από τον 2ο ΠΑΟΚ στους οκτώ βαθμούς.

Για την ΑΕΚ σκόραραν οι Μάνταλος (5′) και Βέρντε (8′, 29′), ενώ έχασε πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ στο ΟΑΚΑ.

Ετσι, η Ενωση μετά το αποψινό παιχνίδι μείωσε τη διαφορά με τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 8 βαθμούς, μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει την τέταρτη σερί νίκη της και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς, διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία της για ακόμα ένα παιχνίδι. Η «Ένωση» κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έβγαλε πάνω από 15 τελικές και «καθάρισε» με 3-0 τον ΟΦΗ, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, με μοναδική παραφωνία την απουσία του κόσμου, λόγω τιμωρίας του ΟΑΚΑ.

Το ματς

Η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στο πρώτο κομμάτι ήταν καταιγιστική. Ο Καρέρα έβαλε τον Λόπες στόπερ και 4-2-3-1 με Βέρντε δεξιά, Λιβάια αριστερά και Μάνταλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Στο 5’ και στο 8’ ο Μάνταλος και ο Βέρντε ήδη είχαν βάλει 2 γκολ, ενώ είχαν χάσει μεγάλες ευκαιρίες Μάνταλος-Ολιβέιρα. Ο ΟΦΗ αδυνατούσε να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά και η παρουσία του Κρίστιτσιτς στο άξονα ήταν καταλυτική για την εικόνα της Ενωσης. Ο Βέρντε είχε όρεξη, ο Λιβάια έβρισε χώρους, όπως και ο Μάνταλος και στο μισάωρο ήρθε και το τρίτο γκολ από τον Βέρντε που συνεργάστηκε με το Ολιβέιρα. Οι Κρητικοί δεν κλείστηκαν και η ΑΕΚ συνέχισε να βρίσκει χώρους και να κάνει το παιχνίδι της. Το ημίχρονο έκλεισε στο 3-0 με την Ενωση να έχει τον πρώτο λόγο και τους αντιπάλους της να έχουν κάκιστη εικόνα σε όλους τους τομείς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να αντιδράσει και να απειλήσει. Η αντίδραση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας ήταν εξαιρετική. Η άμυνα κρατούσε και η ΑΕΚ βρήκε ξανά την ευκαιρία να κάνει παιχνίδι. Στο εξάλεπτο 53-59’, η Ενωση ήταν σαρωτική με τέσσερις μεγάλες φάσεις για γκολ: τρεις με τον Μάνταλο και μία με τον Ολιβέιρα, που όμως, δεν βρήκαν δίχτυα.

Ο Ολιβέιρα τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή, ενώ και ο Γιώργος Σίμος έκανε διπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την ομάδα του.

Στο διάστημα που απέμενε, ο Καρέρα έδωσε ξανά χρόνο συμμετοχής στον Παουλίνιο (πρώτη φορά έπειτα από τον τραυματισμό του στο χέρι), ενώ κράτησε ζεστό και τον Σιμόες, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται με 4-3-3 στα τελευταία λεπτά. Το τελευταίο δηλαδή που χρειαζόταν, για να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του σταθερότατου Τσιντώτα και να πάρει εύκολα ακόμα μια νίκη. Το μοναδικό αξιοσημείωτο ως το φινάλε, ήταν η αποβολή του Λιβάια, για να λείψει μόνο από το ματς με τον Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (77’ Παουλίνιο), Οικονόμου, Λόπες, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Λιβάγια, Ολιβέιρα (67’ Αραούχο)

ΟΦΗ (Γ. Σίμος, 4-2-3-1): Σωτηρίου, Μπράουν (85’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (67’ Ναμπί), Βίκτορ, Τσιλιανίδης, Βαζ (67’ Νέιρα), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact