ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καθάρισε» ο Παναθηναϊκός και βλέπει πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Η μισή… δουλειά έγινε από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο του παιχνίδι στην Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή το απόγευμα της Τετάρτης (30/10) για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σοβαροί απέναντι στους Αχαιούς τους οποίους και νίκησαν με 3-1 κάτι που σαφώς τους δίνει τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς στις αρχές Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός με λίγες αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που παρατάσσει στο πρωτάθλημα ο Γιώργος Δώνης, ευτύχησε να πετύχει γκολ σε καίρια σημεία, απέναντι σε μία Παναχαϊκή η οποία έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ενώ στο δεύτερο μέρος και παρά το εις βάρος της 0-2, μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρίες, πριν μειώσει σε 1-2. Όμως η αποβολή του Ρουγκάλα άλλαξε τις ισορροπίες και το «τριφύλλι» με το τρίτο του τέρμα πήρε τη νίκη.

Ανεβάζοντας στροφές μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο τέρματα και έκανε πιο απλό το έργο του για την συνέχεια της αναμέτρησης. Πραγματικά οι «πράσινοι» μπήκαν νωθρά στο ματς πράγμα που παραλίγο να το πληρώσουν στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα η οποία ανήκε στην Παναχαϊκή.

Όμως ο Διούδης δήλωσε «παρών» και έτσι ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια του πρώτου μέρους ισορρόπησε το ματς και έχασε την πρώτη του ευκαιρία ένα λεπτό πριν το 26’, σημείο στο οποίο προηγήθηκε με τον Μπουζούκη. Ο εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που εκτέλεσε το κόρνερ με το οποίο έγινε το 0-2 στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου.

Δυνατά μπήκε η Παναχαϊκή και μόλις στο 6’ θα μπορούσε να προηγηθεί όταν ο Σιατραβάνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυνηγόπουλος έκανε την κεφαλιά στην καρδιά της «πράσινης» άμυνας, όμως ο Διούδης δήλωσε «παρών» διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Οι Πατρινοί έχασαν ευκαιρία από στατική φάση και λίγο πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών αγώνα.

Τα πρώτα σουτ με τους Μολό (12’) και Κολοβό (14’) δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Μακέντα στο 25’ είδε τον Καπούταγλη να σταματά την προσπάθειά του. Όμως ένα λεπτό μετά οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα. Ο Μολό από τα αριστερά Ο Μολό από τα αριστερά διεκδίκησε με πείσμα την μπάλα από τον προσωπικό του αντίπαλο, την κέρδισε, έκανε τη σέντρα με τον Δώνη να προσποιείται και έτσι εκείνη να φτάνει στον Μπουζούκη ο οποίος από τα δεξιά με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1.

Στο 36’ το σουτ του Μολό από το ύψος της περιοχής δεν βρήκε στόχο, όπως στόχο δεν βρήκε και η κεφαλιά του Μωραΐτη για τους Αχαιούς, παρά την λάθος έξοδο του Διούδη, στο 44’ από την εκτέλεση κόρνερ του Σιατραβάνη. Τελικά με συνεχόμενα κόρνερ ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα.

Έτσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπουζούκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά όμως ο Καπούταγλης έδιωξε ενστικτωδώς σε νέο κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο σκόρερ του 0-1 ο οποίος βρήκε τον Μακέντα στην περιοχή και ο Ιταλός στράικερ έκανε το σουτ, με τον Μωραΐτη να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει άθελά του στα δίχτυα για το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι είχε ουσιαστικά κλειδώσει τη νίκη, όμως η Παναχαϊκή του… υπενθύμισε ότι είναι και εκείνη στο ματς. Μπαίνοντας δυνατά στο δεύτερο μισό η ομάδα της Αχαΐας έκανε αισθητή την παρουσία της και με κύριους εκφραστές του Κολ, Κυνηγόπουλο, Μωραΐτη και Σιατραβάνη απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Διούδη.

Αρκετές καλές στιγμές για την Παναχαϊκή πριν μειώσει στο 64’ σε 1-2, όμως η αποβολή του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Ρουγκάλα με δύο κίτρινες, άλλαξε τις ισορροπίες. Η απογοήτευση ήταν εμφανής στους γηπεδούχους και έτσι το «τριφύλλι» πέτυχε τρίτο τέρμα καθαρίζοντας και την υπόθεση νίκη.

Αρχικά στο 47’ στο σουτ του Ιντζόγλου, ο Διούδης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 53’ ο Σιατραβάνης ήταν έτοιμος να σκοράρει, όμως την τελευταία στιγμή ο Μαυρομμάτης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά το απευθείας φάουλ του Κολ, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, όμως στο 64’ η υπεροχή των Αχαιών καρποφόρησε.

Ο… σκόρερ του 0-2 Μωραΐτης, αυτή τη φορά σημάδεψε τα «σωστά» δίχτυα με τον αρχηγό της πατρινής ομάδας να εκμεταλλεύεται την παράλληλη σέντρα του Πολίμου από τα δεξιά και έχοντας εξουδετερωμένο τον Διούδη δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία για το 1-2.

Η πελοποννησιακή ομάδα άγγιξε το 2-2 στο 69’ όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μωραΐτη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των «πράσινων». Έτσι ο μοιραίος στο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να γίνει ο ωραίος για την ομάδα του.

Το αδικαιολόγητο και δυνατό μαρκάρισμα του Ρουγκάλα στον Κουρμπέλη στο 71’, την στιγμή που ο παίκτης των γηπεδούχων είχε ήδη κίτρινη τέσσερα λεπτά νωρίτερα, έφερε την αποβολή του, μία απόφαση σωστή και δίκαιη από τον ρέφερι Βάτσιο.

Ένα λεπτό μετά την αποβολή τα πάντα κρίθηκαν με το τρίτο τέρμα των «πράσινων» και πιο συγκεκριμένα στο φάουλ που κέρδισε ο αρχηγός τους, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο σκόρερ του τέρματος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δώνης, με τον Μαυρομμάτη να κάνει την κεφαλιά πάσα προς τον διεθνή μέσο ο οποίος με νέα κεφαλιά την έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Καπούταγλη.

Έτσι το φινάλε βρήκε τον Παναθηναϊκό ανακουφισμένο για τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση καθώς το 1-3 πολύ δύσκολα ανατρέπεται στην ρεβάνς του Δεκεμβρίου στην Καλογρέζα.

Κίτρινες: Κυνηγόπουλος, Ρουγκάλας, (Παναχαϊκή) – Γιόχανσον, Κολοβός, Κουρμπέλης, Δώνης, Μολό (Παναθηναϊκός).

Κόκκινη: Ρουγκάλας (2η κίτρινη).

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), 4ος: Ρούσσος (Κορινθίας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (74’ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86’ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77’ Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης (74’ Περέα), Δώνης, Μπουζούκης (66’ Φάουστο), Κολοβός, Μολό, Μακέντα (79’ Σέχου).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact