ΚΟΣΜΟΣ

Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στον Έβρο – Αποψίλωσαν το δάσος στις Καστανιές

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες οι Τούρκοι έκοψαν όλα τα δέντρα και πλέον το δάσος αποτελεί παρελθόν στην περιοχή των Καστανεών επί τουρκικού εδάφους.

Δάσος 30 στρεμμάτων εξαφάνισε η Άγκυρα μπροστά από το ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές, κόβοντας εκατοντάδες δέντρα.

Όλος ο πλανήτης τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020, είχε μάθει για τα δάσος των Καστανεών, καθώς εκεί η Τουρκία είχε συγκεντρώσει χιλιάδες άτομα τα οποία ωθούσε να μπουν παράνομα στην Ελλάδα.

Επίσης στη συγκεκριμένη περιοχή, είχαν αιχμαλωτιστεί και κρατηθεί για έξι μήνες σε τουρκικές φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την κατηγορία ότι μπήκαν παράνομα στην Τουρκία.

Από το τέλος του καλοκαιριού φέτος, οι Τούρκοι ξεκίνησαν εκτεταμένες υλοτομίες και το θέμα είχε αποκαλύψει το thraki Νεα, καθώς τον Νοέμβριο οι υλοτομίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Από το δάσος αυτό τον Μάρτιο του 2020 ορμούσαν κατά των ελληνικών δυνάμεων χιλιάδες αλλοδαποί σε αλλεπάλληλες επιθέσεις, αναζητώντας συνεχώς ευκαιρίες αιφνιδιασμού των ελληνικών δυνάμεων. Όταν δεν επιχειρούσαν να ρίξουν τα σύνορα στον Έβρο, υποχωρούσαν στις διάσπαρτες δεκάδες σκηνές μέσα στο δάσος, το οποίο τους προσέφερε πλήρη κάλυψη-απόκρυψη προκειμένου να ανασυνταχθούν.

Σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών δεδομένων από εκείνην την περίοδο μέχρι σήμερα, η αποψίλωση άρχισε τέσσερις μήνες μετά τα γεγονότα στον Έβρο, και ειδικότερα στις 4 Ιουλίου 2020 βόρεια του ελληνικού φυλακίου στις Καστανιές και ακριβώς δίπλα από το τουρκικό συνοριακό φυλάκιο.

Η αποψίλωση συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση τους επόμενους μήνες σε δύο κατευθύνσεις, η μία προς το κέντρο του δάσους και η άλλη παραπλεύρως οδικής αρτηρίας που οδηγεί στο συνοριακό σταθμό του Παζάρκουλε, μέχρι που το δάσος εξαφανίστηκε, ενώ από τα τέλη Ιουλίου 2021 μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2021 αφαίρεσαν συστηματικά κάθε ίχνος βλάστησης, μετατρέποντας το δάσος σε μια έρημο περίπου 30 στρεμμάτων.

Κατά μήκος της περιοχής που αποψιλώθηκε έχουν σχηματιστεί διάδρομοι μήκους περίπου 600 μέτρων και πλάτους περίπου 10 μέτρων. Στο δάσος υπήρχαν εκατοντάδες δέντρα υψηλού πρασίνου με ύψος από 10 έως 20 μέτρα. Η κοπή του δάσους έγινε με ελικοειδή τρόπο, ώστε να μη φαίνεται -παρά μόνον από αέρος- από την ελληνική πλευρά το τι συμβαίνει μέσα σε αυτό.

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζονται.

Το ένα σενάριο περιγράφει ανέγερση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή που αποψιλώθηκε.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι η αποψίλωση του δάσους θα προσφέρει στις τουρκικές δυνάμεις ευρύτατο οπτικό πεδίο προς την Ελλάδα και ίσως είναι προμήνυμα επιθετικών ενεργειών, κάτι τέτοιο όμως θα ήταν παράλογο καθώς εύκολα θα μπορούσαν να τεθούν στο στόχαστρο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων καθώς η οποιαδήποτε συγκέντρωση δυνάμεων θα ήταν ορατή.

Το τρίτο σενάριο συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες και σε αυτό περιγράφεται ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει εκ νέου να πολιορκήσει τον Έβρο με «πολιορκητικό κριό» χιλιάδες αλλοδαπούς, τους οποίους θα συγκεντρώσει στην αποψιλωμένη έκταση με σκοπό να προκαλέσουν ασφυκτικές πιέσεις στις ελληνικές δυνάμεις..

Πηγή: defencenet.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact