ΚΟΣΜΟΣ

Κάτι τρέχει: Μεγάλη ανησυχία για τα 4 κρούσματα που έφεραν νέο σκληρό lockdown στη Γιουχάν

Η κινεζική μητρόπολη Γουχάν έχει κλείσει μια συνοικία σχεδόν ενός εκατομμυρίου πολιτών μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων κορωνοϊού, συνεχίζοντας την πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid».

Χώροι διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κινηματογράφων και ιντερνετικών καφέ, μικρές κλινικές και αγορές γεωργικών προϊόντων έκλεισαν. Τα εστιατόρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, από παραστάσεις έως συνέδρια, επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Όλοι οι χώροι λατρείας έκλεισαν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν, όπως και τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Οι σαρωτικοί περιορισμοί ήρθαν λίγο αφότου οι αρχές της περιοχής Jiangxia ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τεσσάρων ασυμπτωματικών λοιμώξεων αργά την Τρίτη. Δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ, ενώ τα άλλα δύο βρέθηκαν μεταξύ των στενών επαφών τους.

Οι αρχές εντόπισαν επίσης τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου όπου απαγορεύεται στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Τα μέτρα είχαν στόχο «την περαιτέρω μείωση της ροής ανθρώπων, τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και την επίτευξη δυναμικού μηδενισμού του Covid στο συντομότερο δυνατό χρόνο», ανέφερε η δήλωση των αρχών.

Η Κίνα ακολουθεί μια στρατηγική «μηδενικού Covid», που περιλαμβάνει μαζικές δοκιμές, αυστηρούς κανόνες απομόνωσης και τοπικά lockdown. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερους θανάτους από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Ωστόσο, η στρατηγική αντιμετωπίζει αυξανόμενη αντίθεση καθώς άνθρωποι και επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact