ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Φερετζές για απόλυση» η διαθεσιμότητα

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή τη μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, δήλωσε σήμερα στο Mega o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Διευκρίνισε δε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ να μην συμπεριληφθούν στις 15.000, ωστόσο τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και «θα δούμε πώς θα καταλήξει».

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα γραφειοκρατίας, όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και μέτρα όπως η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ακόμη ότι θα καταργηθεί η διαθεσιμότητα, η οποία όπως υποστήριξε ήταν ένας θεσμός «φερετζές για απόλυση».

Διευκρίνισε ακόμη ότι έχει στείλει ένα έγγραφο στο ΑΣΕΠ με το οποίο ζητεί να “παγώσουν” όλοι οι διορισμοί για να εξεταστούν οι πραγματικές ανάγκες. Όπως είπε, θα εφαρμοστεί πρώτα ένα πρόγραμμα τοποθέτησης των ήδη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και συνέχεια θα «ξεπαγώσουν» και οι προκηρύξεις.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact