ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Μπορούμε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση

«Η καθυστέρηση σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει την δική μας πλευρά»

Στις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης και στα όσα έχουν ακουστεί για την συμμετοχή του ΔΝΤ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το βάρος της παρουσίας του κ. Σόιμπλε στο Eurogroup και στον ΕSM δευτερευόντως, διότι ουσιαστικά ίδια είναι η διοίκηση των δύο θεσμών, είναι σημαντικό. Να σημειώσουμε όμως ότι αυτή η καθυστέρηση σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει την δική μας πλευρά, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Σόιμπλε λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις και η αμφιθυμία η δική μας βαρύνονται γι’ αυτό. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον δείξουμε είναι το ΔΝΤ και η καινούργια κατάσταση η γεωπολιτική που αναδεικνύει ο ερχομός της διακυβέρνησης Τραμπ», τόνισε σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

Σε ερώτηση εάν αυτό μπορεί να προκαλεί και τον όποιο εκνευρισμό στα στελέχη του Ταμείου ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Πιθανότατα. Το μόνο βέβαιο είναι ποιον θα ορίσει ο κ. Τραμπ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και ποια θα είναι η στάση της Αμερικής από εδώ και πέρα. Αν μπορούμε να μαντέψουμε κάτι είναι ότι μέχρι τώρα η πολιτική του κ. Τραμπ φαίνεται να είναι μία πολιτική σχετικού απομονωτισμού απέναντι στην Ευρώπη.

Υπήρχε και μία δήλωση που είπε “ας τα βρει η Γερμανία”. Πάντως φαίνεται αυτήν τη στιγμή πέραν της προηγούμενης αμφιθυμίας του ΔΝΤ που είχε να κάνει με τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τον προσανατολισμό των αλλαγών να έχουμε κι αυτό τον πρόσθετο γεωπολιτικό παράγοντα να δούμε προς τα που θέλει να στραφεί η Αμερική. Αρά η ελπίδα η δική μας είναι ότι επειδή έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας, επειδή κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει να έχουμε καινούργια πηγή έντασης στην Ελλάδα, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε αν όχι στις 26 Γενάρη, στις 20 Φεβρουαρίου να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που πράγματι είναι καθοριστική για τα ελληνικά πράγματα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact