ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κάτσε κάτω ρε γελοίε, κάτσε κάτω ρε τσόκαρο…»

Με κεκτημένη ταχύτητα από την χθεσινή σφοδρή σύγκρουση των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 με αποτέλεσμα να ξεσπούν σποραδικά έντονες συγκρούσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και χυδαίες εκφράσεις.

Η αρχή έγινε κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Κώστα Σκανδαλίδη για τις ευθύνες της διχαστικής ρητορικής που έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα.

Η φράση του υπουργού Οικονομικών πως κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκαλέσει «προδότες» τους πολιτικούς αντιπάλους προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν από τα έδρανα.

Σε εκείνο το σημείο σύμφωνα με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η κυρία Ανέττα Καββαδία από τα βουλευτικά έδρανα απευθυνόμενη προς τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο φέρεται να είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια που λέει ο Βενιζέλος λες και εσύ». Από την πλευρά ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ότι η βουλευτής δεν χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες εκφράσεις αλλά ανέφερε «σαν δεν ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι». Σημειώνουν δε ότι η αρχή έγινε από τον κ. Γρηγοράκο που απευθυνόμενος στην κυρία Καββαδία είπε: «κάτσε κάτω ρε τσόκαρο. Πήγαινε σε κανέναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να σε διορίσει».

Το τεταμένο κλίμα όμως επικράτησε και στην συνέχεια. Ο κ. Κώστας Κατσίκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας σχολίασε την αποχώρηση βουλευτών άλλων κομμάτων λέγοντας ότι όταν μιλά ο εκπρόσωπος του μικρού κυβερνητικού εταίρου οι άλλοι βουλευτές δεν επιδεικνύουν την ευγένεια που θα έπρεπε.

«Είστε αναιδέστατος. Είμαστε εδώ και σας ακούμε» σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου προκαλώντας την έκρηξη του εισηγητή των ΑΝΕΛ.

«Όχι σε εμένα αυτά Κεγκέρογλου. Αν ψάχνεις να βρεις αναιδέστατους κοίτα στον καθρέφτη και φτύσε τον καθρέφτη μέχρι να μαυρίσει το είδωλό του και αν θέλεις και συνέχεια εδώ είμαι».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact