ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Τι αλλάζει φέτος

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς να χτυπά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας είπε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα σχολεία θα ανοίξουν το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο τη νέα σχολική χρονιά και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Οι αλλαγές στο ολοήμερο

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 ώστε με αυτό τον τρόπο να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών. Το μέτρο είναι προαιρετικό και ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» δήλωσε η υπουργός.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact