ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Κέρκυρα «έπνιξε» την ΑΕΛ στο νησί

Η Κέρκυρα άφησε πίσω την κακή εμφάνιση της πρεμιέρας και την ήττα με 1-0 από τον Πλατανιά στο σπίτι της και με καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League, πετυχαίνοντας τα δύο της τέρματα στο πρώτο μέρος (24’ Ντουαλά, 39’ Επστάιν).

Κακή εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους, που αφυπνίστηκαν κάπως στο β’ ημίχρονο, χωρίς, ωστόσο, να διεκδικήσουν ουσιαστικά κάτι θετικό από την αναμέτρηση.

Το ματς

Καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα, καθώς η Κέρκυρα ηττήθηκε με 1-0 από τον Πλατανιά στην έδρα της στην πρεμιέρα και η ΑΕΛ ήρθε 2-2 με τον Ηρακλή. Ωστόσο, πιο προβληματική ήταν η εικόνα των νησιωτών και οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να είχαν πάρει το «τρίποντο» υπό προϋποθέσεις κόντρα στον «Γηραιό».

Οι εκτιμήσεις για μοιρασμένο παιχνίδι, δεν επιβεβαιώθηκαν και η θέληση των γηπεδούχων να δείξουν ότι δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο έδειξαν την περασμένη εβδομάδα, υπερίσχυσε στο πρώτο μέρος, όπου οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, τον απόλυτο έλεγχο και απειλήθηκαν ελάχιστα. Στα πρώτα είκοσι λεπτά είχε τρεις ευκαιρίες, η μια ήταν με τον Ντουαλά και οι άλλες δύο με τον Τουράμ. Στα μέσα του πρώτου μέρους έγινε το 1-0 και ενώ ενδιάμεσα είχε την πρώτη της τελική η ΑΕΛ με μακρινό σουτ του Αβραάμ. Στο 24’ ο Τουράμ έκανε γύρισμα από τα αριστερά, το πρώτο σουτ του Ντουαλά βρήκε σε σώματα, αλλά η μπάλα στρώθηκε και στον Τουράμ που με τεχνικό σουτ άνοιξε το σκορ ο παίκτης των γηπεδούχων.

Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα και σε αυτό το χρονικό διάστημα η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε τρεις τελικές (οι δύο με τον Ναζλίδη) και από αυτές μόνο αυτή στο 34’ ήταν πολύ επικίνδυνη. Ο Αναστασόπουλος υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή ύστερα από γύρισμα του Γιοβάνοβιτς και επαφή του Ναζλίδη, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Ύστερα από ένα μέτριο (σκάρτο) δεκάλεπτο, η Κέρκυρα είχε καλή ευκαιρία με τον Τουράμ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καβουσάκη με κεφαλιά και στη συνέχεια της φάσης (όπου η ΑΕΛ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση), Ο Ντουαλά έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ζορμπά και αυτός με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Επστάιν που «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έβαλε πολύ γερές βάσεις για νίκη η Κέρκυρα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε πιο καλά, ήταν πιο συγκεντρωμένη, έπαιζε κάπως πιο ορθολογικά και γενικότερα είχε πιο πολύ νεύρο. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε όσο απειλητική θα έπρεπε για να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι και για να μην φύγει με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο. Η Κέρκυρα δεν ήταν τόσο απειλητική στο β’ ημίχρονο όσο στο πρώτο (γενικότερα το ματς δεν είχε τόσες φάσεις και το θέαμα ήταν αρκετά χειρότερο) και «πάτησε» πάνω στο 2-0 που είχε χτίσει.

Ουσιαστικά, από το δεύτερο μέρος μπορούν να σημειωθούν στο φιλμ του αγώνα είναι οι αλλαγές των δύο προπονητών, διότι οι ευκαιρίες των δύο ομάδων ήταν ελάχιστες. Αυτές που έπιασαν ήταν του Μιχάλη Γρηγορίου που βοήθησαν την ομάδα του να κρατήσει το 2-0, ενώ ο Άγγελός Αναστασιάδης που κατάφερε να συνεφέρει την ΑΕΚ από το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα, παρότι ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιμιτρόβσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά, Γεωργίου (90′ Ιωάννου), Επστάιν (79′ Ζαραδούκας), Ζορμπάς (62′ Νίκιτς), Τουράμ.

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κοντός, Ανδρεόπουλος, Γεωργακόπουλος

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας (46′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς (70′ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς (59′ Λαμπρόπουλος), Βαρέλα, Αβραάμ, Ναζλίδης.

Στον πάγκο: Ξενοδόχοβ, Κάπος, Πολ, Μονιάκης

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact