Η-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΤΗΣ-ΗΜΕΡΑΣ

Κίνα: Σκηνές από την στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο…

Κίνα: Σκηνές από την στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο…

Υπερθέαμα και επίδειξη δύναμης στην στρατιωτική παρέλαση για τα 70 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κίνα.

Περίπου 12.000 στρατιώτες και 500 άρματα μάχης άρχισαν την παρέλαση πάνω από την οποία πετούσαν σχεδόν 200 αεροπλάνα και ελικόπτερα, σύμβολα της ανερχόμενης δύναμης της Κίνας.

Αεροσκάφη των αεροπορικών δυνάμεων του Ναυτικού, βομβαρδιστικά με ακτίνα δράσης μεγάλου βεληνεκούς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι διαφόρων τύπων παρουσιάστηκαν, πολλά για πρώτη φορά, μεταξύ των οποίων ο βαλλιστικός πύραυλος DF-21D, ο αποκαλούμενος “δολοφόνος αεροπλανοφόρων”, ένας πύραυλος που εγείρει πολλές εικασίες στους στρατιωτικούς κύκλους σχετικά με την ικανότητά του να μεταβάλει την ισορροπία δυνάμεων στον Ειρηνικό Ωκεανό, τον παραδοσιακό τομέα του 7ου αμερικανικού στόλου.

Ωστόσο για την εκπρόσωπο της κινεζικής διπλωματίας, Χούα Τσουνίνγκ, “τα κινέζικα στρατεύματα είναι στρατεύματα για την ειρήνη: όσο πιο ισχυρά είναι, τόσο πιο ικανά θα είναι για να εγγυηθούν την παγκόσμια ειρήνη”, δήλωσε χθες.

Ο κινεζικός στρατός πολέμησε στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953) για να σώσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, στη συνέχεια κατά της Ινδίας (1962) και του Βιετνάμ (1979), πριν παρέμβει κατά της εξέγερσης υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιανανμέν το 1989.

Σχεδόν χίλιοι ξένοι στρατιώτες –Ρώσοι, Σέρβοι, Κουβανοί, Αφγανοί, Αιγύπτιοι, Μεξικανοί και από τη Βενεζουέλα κυρίως– μετείχαν στη σημερινή παρέλαση.

Παρούσα και η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκιούν-χιε, της οποίας η χώρα είχε αποικηθεί από την Ιαπωνία, –όχι όμως ο βορειοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Γιονγκ-ουν, όπως και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Μόνος εκπρόσωπος της διπλωματίας των μεγάλων δυτικών χωρών, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς που παρέστη επίσης στην εκδήλωση.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας οργανώνει κατά παράδοση στρατιωτική παρέλαση κάθε 10 χρόνια, αλλά για την επέτειο της ίδρυσής της.

Η ιαπωνική εισβολή στην Κίνα το 1937 στοίχισε τη ζωή 15 έως 20 εκατομμυρίων Κινέζων.

Φωτογραφίες απο Reuters – Kevin Frayer/Getty Images – Andy Wong/Pool – Kevin Frayer/Getty

beijing-china-war-parade (1) beijing-china-war-parade (2) beijing-china-war-parade (3) beijing-china-war-parade (4) beijing-china-war-parade (5) beijing-china-war-parade (6) beijing-china-war-parade (7) beijing-china-war-parade (8) beijing-china-war-parade (9) beijing-china-war-parade (10) beijing-china-war-parade (11) beijing-china-war-parade (12) beijing-china-war-parade (13) beijing-china-war-parade (14) beijing-china-war-parade (15) beijing-china-war-parade (16) beijing-china-war-parade (17) beijing-china-war-parade (18) beijing-china-war-parade (19) beijing-china-war-parade (20) beijing-china-war-parade (21) beijing-china-war-parade (22) beijing-china-war-parade (23) beijing-china-war-parade

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact