ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση My Market: «Συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας»

Για «συνθήκες ζούγκλας» στην αγορά εργασίας κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του για την αδιανόητη επιστολή διευθύντριας της αλυσίδας «Μy Market», που καλούσε τους εργαζόμενους να είναι χαμογελαστοί, ακόμη κι αν παίρνουν 300 ευρώ. 

Ο Τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «η αυθαιρεσία της διευθύντριας του “My Market” ήταν μόνο ένα σύμπτωμα» στις «συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας». 

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει υπερήφανη γιατί αποφάσισε, με… καθυστέρηση δύο ετών, αύξηση 11% στο βασικό μισθό, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας είναι η αμοιβή των 300 ευρώ. Το δηλώνουν τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” όπου αποδεικνύεται ότι πάνω από 650.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 392 ευρώ το μήνα. Το αποκαλύπτει τραγικά η επιστολή της διευθύντριας του Σούπερ Μάρκετ “My Market” η οποία λέει στους υφισταμένους της ότι είναι πολλά τα 300 ευρώ το μήνα!». 

Ο Τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ τονίζει στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση επιχαίρει γιατί μειώθηκε η ανεργία, όμως «η αγορά εργασίας έχει γίνει ζούγκλα. Το 56% των θέσεων εργασίας το 2018 ήταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασίας. Και αυτό γιατί ισχύει η ανέξοδη ανακύκλωση προσωπικού καθώς όλοι θεωρούνται αναλώσιμοι».

Σχολιάζοντας την απουσία συλλογικών διαδικασιών, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «στον ιδιωτικό τομέα δεν λειτουργούν Σύλλογοι Εργαζομένων και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν κανονισμοί εργασίας. Ο κάθε εργαζόμενος, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, νοιώθει εξαναγκασμένος να κάνει ότι του παραγγείλουν. Και τα διευθυντικά στελέχη ασκούν πιέσεις απανθρωπιάς γιατί οι ίδιοι πρέπει να πιάσουν τους στόχους. Και το «γρανάζι της κρεατομηχανής» λιώνει τον πιο αδύναμο: Τον εργαζόμενο που αναζητεί την όποια απασχόληση να ζήσει την οικογένειά του» προσθέτει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: 

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει και η “εταιρική κοινωνική ευθύνη”. Εάν δεν το καταλαβαίνουν, υπάρχουν νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κύριοι της κυβέρνησης, εφαρμόστε τους νόμους». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact