ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση My Market: «Συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας»

Για «συνθήκες ζούγκλας» στην αγορά εργασίας κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του για την αδιανόητη επιστολή διευθύντριας της αλυσίδας «Μy Market», που καλούσε τους εργαζόμενους να είναι χαμογελαστοί, ακόμη κι αν παίρνουν 300 ευρώ. 

Ο Τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «η αυθαιρεσία της διευθύντριας του “My Market” ήταν μόνο ένα σύμπτωμα» στις «συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας». 

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει υπερήφανη γιατί αποφάσισε, με… καθυστέρηση δύο ετών, αύξηση 11% στο βασικό μισθό, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας είναι η αμοιβή των 300 ευρώ. Το δηλώνουν τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” όπου αποδεικνύεται ότι πάνω από 650.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 392 ευρώ το μήνα. Το αποκαλύπτει τραγικά η επιστολή της διευθύντριας του Σούπερ Μάρκετ “My Market” η οποία λέει στους υφισταμένους της ότι είναι πολλά τα 300 ευρώ το μήνα!». 

Ο Τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ τονίζει στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση επιχαίρει γιατί μειώθηκε η ανεργία, όμως «η αγορά εργασίας έχει γίνει ζούγκλα. Το 56% των θέσεων εργασίας το 2018 ήταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασίας. Και αυτό γιατί ισχύει η ανέξοδη ανακύκλωση προσωπικού καθώς όλοι θεωρούνται αναλώσιμοι».

Σχολιάζοντας την απουσία συλλογικών διαδικασιών, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «στον ιδιωτικό τομέα δεν λειτουργούν Σύλλογοι Εργαζομένων και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν κανονισμοί εργασίας. Ο κάθε εργαζόμενος, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, νοιώθει εξαναγκασμένος να κάνει ότι του παραγγείλουν. Και τα διευθυντικά στελέχη ασκούν πιέσεις απανθρωπιάς γιατί οι ίδιοι πρέπει να πιάσουν τους στόχους. Και το «γρανάζι της κρεατομηχανής» λιώνει τον πιο αδύναμο: Τον εργαζόμενο που αναζητεί την όποια απασχόληση να ζήσει την οικογένειά του» προσθέτει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: 

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει και η “εταιρική κοινωνική ευθύνη”. Εάν δεν το καταλαβαίνουν, υπάρχουν νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κύριοι της κυβέρνησης, εφαρμόστε τους νόμους». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact