ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζοι φοιτητές στην Ακτή Μιαούλη στην έδρα της XRTC Business Consultants


Οι φοιτητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ομάδα Κινέζων φοιτητών του Shanghai Maritime University συνοδευόμενη από τον καθηγητή κ. Chen Jihong επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας οικονομικών συμβούλων σε θέματα ναυτιλίας, XRTC Business Consultants.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Κινέζικου πανεπιστημίου με το Ναυτιλιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο του και την συμβολή του στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η ομάδα των Κινέζων φοιτητών συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου κκ. Μαρία Λεκάκου και Ελένη Θανοπούλου, οι οποίες έχουν επιμεληθεί όλο το πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών των φοιτητών και του καθηγητή τους με παράγοντες και στελέχη της Ελληνικής ναυτιλίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και την πορεία της αλλά και το μέγεθος της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Η αποστολή θα παραμείνει στην Ελλάδα 22 ημέρες συνολικά.

Κατά την διάρκεια της δίωρης επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων που άπτονται στα ναυτιλιακά δρώμενα των δύο κρατών από τον Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής κ. Δημήτρη Δημητριάδη ενώ, υπήρξε και ανάλυση του τρόπου λειτουργίας και επεξήγηση του ρόλου των Ελληνο/κινεζικών σχέσεων από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ. Γεώργιο Ξηραδάκη.  

Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τον παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα της Ελληνικής ναυτιλίας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσανατολισμένα στον κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ιδιαιτέρως το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανταλλαγή τεχνογωσίας και ακαδημαϊκής έρευνας σε όλους τους τομείς που άπτονται της ναυτιλίας και εκφράστηκε η ευχή στο μέλλον οι ακαδημαϊκές σχέσεις των δύο κρατών να ακολουθήσουν τον ίδιο επιτυχημένο δρόμο με αυτό των επενδυτικών και εμπορικών.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact