ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζοι φοιτητές στην Ακτή Μιαούλη στην έδρα της XRTC Business Consultants


Οι φοιτητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ομάδα Κινέζων φοιτητών του Shanghai Maritime University συνοδευόμενη από τον καθηγητή κ. Chen Jihong επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας οικονομικών συμβούλων σε θέματα ναυτιλίας, XRTC Business Consultants.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Κινέζικου πανεπιστημίου με το Ναυτιλιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο του και την συμβολή του στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η ομάδα των Κινέζων φοιτητών συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου κκ. Μαρία Λεκάκου και Ελένη Θανοπούλου, οι οποίες έχουν επιμεληθεί όλο το πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών των φοιτητών και του καθηγητή τους με παράγοντες και στελέχη της Ελληνικής ναυτιλίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και την πορεία της αλλά και το μέγεθος της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Η αποστολή θα παραμείνει στην Ελλάδα 22 ημέρες συνολικά.

Κατά την διάρκεια της δίωρης επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων που άπτονται στα ναυτιλιακά δρώμενα των δύο κρατών από τον Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής κ. Δημήτρη Δημητριάδη ενώ, υπήρξε και ανάλυση του τρόπου λειτουργίας και επεξήγηση του ρόλου των Ελληνο/κινεζικών σχέσεων από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ. Γεώργιο Ξηραδάκη.  

Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τον παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα της Ελληνικής ναυτιλίας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσανατολισμένα στον κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ιδιαιτέρως το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανταλλαγή τεχνογωσίας και ακαδημαϊκής έρευνας σε όλους τους τομείς που άπτονται της ναυτιλίας και εκφράστηκε η ευχή στο μέλλον οι ακαδημαϊκές σχέσεις των δύο κρατών να ακολουθήσουν τον ίδιο επιτυχημένο δρόμο με αυτό των επενδυτικών και εμπορικών.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact