ΚΟΣΜΟΣ

Κίνηση ματ της Πορτογαλίας στα καύσιμα

Οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει φωτιά και αρκετές χώρες εξετάζουν τη μείωση των φόρων για να ελαφρύνει την οικονομική επιβάρυνση.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σχεδιάζει να μειώσει τον φόρο καυσίμων από σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς στοχεύει να συγκρατήσει το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Η κυβέρνηση θα μειώσει τον φόρο καυσίμων κατά το ίδιο ποσό με την πιθανή αύξηση των εσόδων από τον φόρο προστιθέμενης αξίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα. «Όλα τα σενάρια δείχνουν, δυστυχώς, ότι η τιμή του ντίζελ και της βενζίνης θα συνεχίσει να αυξάνεται», προέβλεψε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 150 εκατομμύρια ευρώ (164 εκατομμύρια δολάρια) από τα έκτακτα έσοδα που λαμβάνει το Περιβαλλοντικό της Ταμείο για να μειώσει το τιμολόγιο πρόσβασης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Την πρωτιά, αυτή τη στιγμή, έχει η Ολλανδία, στην οποία ο συγκεκριμένος φόρος ανέρχεται στα 0,81 ευρώ/λίτρο, ενώ το άτυπο βάθρο συμπληρώνουν η Ιταλία, με 0,73 ευρώ/λίτρο και η Φινλανδία, με 0,72 ευρώ/λίτρο. Η χώρα μας κατέχει την τέταρτη θέση, καθώς κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης επιβαρύνεται αυτή τη στιγμή, βάσει του σχετικού φόρου, κατά 0,7 ευρώ/λίτρο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact