ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποίηση της ΛΑΕ κατά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Μέγα σκάνδαλο την χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαμαρτυρίες για το «σκάνδαλο της λεγόμενης “ανακεφαλαιοποίησης” των τραπεζών», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Μέλη και φίλοι της ΛΑΕ αλλά και ενεργοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το ΥΠΟΙΚ, καταγγέλλοντας «τη συγκλονιστική ληστεία, άνω των 40 δισ., του Δημοσίου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και μικροομολογιούχων των τραπεζών». Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι διαδηλωτές «διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για το γεγονός ότι ως αποτέλεσμα αυτής της ληστείας, οι τράπεζες πέρασαν σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια αλλά και στη διαχείριση του ΤΧΣ, που κατευθύνουν οι πιστωτές». Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, διά μέσου της Ερμού και της Αιόλου, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθως, από Σταδίου και Κοραή, κατευθύνθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Βασικά συνθήματα στη διαμαρτυρία ήταν πως «οι Τράπεζες ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το κερδοσκοπικό», «Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Στις συγκεντρώσεις και πορείες παραβρέθηκαν πολλά κεντρικά στελέχη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατονόμασε και πάλι ως «κύριους υπεύθυνους [για την ανακεφαλαιοποίηση] τους Τσίπρα και Δραγασάκη». Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε, επίσης, ότι «στην Εθνική Τράπεζα έρχονται καθημερινά περίπου 700 κατασχετήρια, τη στιγμή που τα κεντρικά στελέχη των τραπεζών αμείβονται σκανδαλωδώς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως», ενώ χαρακτήρισε την Τράπεζα της Ελλάδος ως «Τράπεζα της Φρανκφούρτης». Ζήτησε τέλος «την παραίτηση και εκδίωξη του ενόχου και συνενόχου Γιάννη Στουρνάρα».

Η ανακοίνωση καταγγέλλει ότι «όλες, σχεδόν, οι συστημικές ιστοσελίδες αποσιώπησαν τη διαμαρτυρία, προφανώς γιατί την έκανε η ΛΑΕ αλλά και γιατί ενοχλούσε σφόδρα την κυβέρνηση και κυρίως τις τράπεζες».

Η Λαϊκή Ενότητα έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις «ενάντια στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης» και ότι «δεν θα το αφήσει να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί, πράγμα που επιθυμεί διακαώς όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο το μνημονιακό ξεπουλημένο και εξωνημένο κατεστημένο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact