ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση με πασπάλισμα διαλόγου προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα στην εκπαίδευση

Κάλεσμα στη γενική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου

Για προσπάθειες συγκάλυψης των μεγάλων προβλημάτων στην εκπαίδευση κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με αφορμή την έναρξη Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία.

«Μια ματιά να ρίξει κανείς σε νηπιαγωγεία, σχολεία, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, πανεπιστήμια, ΤΕΙ θα καταλάβει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει, με πασπάλισμα διαλόγου, τα τραγικά αδιέξοδα στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης με τα οποία δίνουν καθημερινά μάχη εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές και γονείς» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το κόμμα η κυβέρνηση μιλάει για «εθνικό και κοινωνικό διάλογο» και αναφέρει τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο τρίτο μνημόνιο:

-προβλέπουν τη συνέχιση αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία (κατηγοριοποίηση των σχολείων, συγχωνεύσεις, παραπέρα αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, αντιδραστική αξιολόγηση).

-συνεχίζουν την εφαρμογή του νόμου 4186/2013 (Αρβανιτόπουλου) για το λύκειο (επέκταση της μαθητείας, πρόωρη κατηγοριοποίηση των μαθητών, άμεση παρέμβαση των επιχειρήσεων στις δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης).

– ευθυγραμμίζονται με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ, όπως σύνδεση της χρηματοδότησης με τις «αξιολογήσεις» σύμφωνα με τα κριτήρια της αγοράς, εισαγωγή διδάκτρων στα προπτυχιακά κ.ά.

«Στόχος είναι να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα επείγοντα προβλήματα και να εξασφαλίσει την ανοχή στα νέα μέτρα φωτιά που ετοιμάζονται», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ συμμετέχοντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα καταθέσει τις απόψεις του. Δεν θα συμμετάσχει σε καμία άλλη από τις “Επιτροπές” και τα “Συμβούλια”, που συγκροτεί ή επανασυστήνει η κυβέρνηση, στα χνάρια προηγούμενων κυβερνήσεων. Το βασικό, σήμερα, είναι ο λαός να μην δείξει καμία ανοχή και συναίνεση. Να οργανώσει την πάλη του σε κάθε χώρο, να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται. Να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία στις 3 του Νοέμβρη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact