ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγαλύτερη ένταση από Daniel, μικρότερη διάρκεια – Κακοκαιρία μέχρι την Κυριακή

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του OPEN τεράστιος όγκος νερού έπεσε στο Βόλο (300 χιλιοστά) και στη Βόρεια Εύβοια (500 χιλιοστά) σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ αντίστοιχα και σήμερα αναμένεται επίσης έντονη βροχόπτωση στις περιοχές αυτές, μέχρι και το απόγευμα.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα ο πυρήνας καταιγίδων -που πέρασε από τη Β. Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά- τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά».
Επίσης, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα το συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν σήμερα μέχρι και αργά το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει. Τα δυτικά θα είναι καλύτερος ο καιρός ενώ στο Αιγαίο επίσης θα είναι πιο δυνατά τα φαινόμενα.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αττική μέχρι και το απόγευμα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο άστατος καιρός θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

«Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα θα έχουμε πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact