ΚΑΙΡΟΣ

Κλειδώνει η έντονη ψυχρή εισβολή! Πού θα χιονίσει

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτά η εξέλιξη του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα, με τη χώρα μας να μπαίνει στο… μάτι μιας σοβαρής ψυχρής εισβολής, ικανής να ρίξει αισθητότατα τη θερμοκρασία σε καθαρά χειμερινά επίπεδα, αλλά και να προκαλέσει σημαντικές χιονοπτώσεις.

Οι καιρικές συνθήκες που σήμερα βιώνουμε θα αλλάξουν… άρδην από την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς θα αρχίσει η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Ετσι, από την Πέμπτη -ουσιαστικά- ο υδράργυρος θα σημειώνει κατακόρυφη πτώση έως και 12-14 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι με το ζόρι θα αγγίζει το μεσημέρι τους 5-7 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, ενώ στα βόρεια δύσκολα θα ανεβεί πάνω από τους 2-4 βαθμούς.

Τι θα προκαλέσει αυτή την ψυχρή εισβολή, σχεδόν ένα μήνα μετά την προηγούμενη σοβαρή που είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις στα ανατολικά προσήνεμα;

Θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη τον τρόπο με τον οποίο κινούνται και θα κινηθούν τις επόμενες μέρες οι αέριες μάζες, με πολικής προέλευσης ψύχος να εγκαθίσταται στη βόρεια Ευρώπη και μόνο ένα μικρό κομμάτι του να βρίσκει διέξοδο προς τη χώρα μας. Αρκεί, όμως, για να αλλάξει άρδην τον καιρό στην Ελλάδα και να δημιουργήσει καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό από τις 6 έως τις 8 Φλεβάρη.

Πού θα χιονίσει;

Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα που όποιος επιχειρήσει σήμερα να το απαντήσει, κατά 99% θα πέσει έξω. Οι λεπτομέρειες της κίνησης και η ακριβής θέση που τελικά θα έχει το ψυχρό μέτωπο πάνω από τη χώρα μας, θα κρίνουν και θα καθορίσουν την κίνηση ή και τη δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών.

Αυτό που σήμερα δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα έχει να κάνει με κακοκαιρία που και πάλι θα δείξει «προτίμηση» στα ανατολικά προσήνεμα, με τις χιονοπτώσεις να δείχνουν… διάθεση να εμφανιστούν ξανά και στην Αττικοβοιωτία, φυσικά και στην Εύβοια, που δέχτηκαν τον πολύ μεγάλο όγκο χιονιού της προηγούμενης χιονοκαιρίας.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων και τις μωβ αποχρώσεις που υποδηλώνουν χιονοπτώσεις:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact