ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλειδώνει» το νέο έκτακτο επίδομα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων, που θα μπορεί να δοθεί στους ευάλωτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικό στις ανακοινώσεις του με φόντο την 1η Δεκεμβρίου, την ημέρα που ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch θα προχωρήσει στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και η χώρα μας είναι αισιόδοξη ότι θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα.

Εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες με βάση την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων (σ.σ.: τα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έδειξαν έσοδα από φόρους πάνω από τον στόχο κατά 3,1 δισ. ευρώ), η κυβέρνηση θα χορηγήσει και φέτος την «επιταγή ακρίβειας» σε περίπου 1.000.000 φορολογουμένους (χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία κ.λπ.).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται στην περιοχή των 200-250 ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης, εξετάζεται φέτος τα εισοδηματικά κριτήρια να είναι πιο «σφιχτά» σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα εξετάζεται το σενάριο να δοθεί φέτος η «επιταγή ακρίβειας» σε χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 700 ευρώ, δηλαδή ετήσιο εισόδημα κοντά στα 8.400 ευρώ. Ωστόσο δεν αποκλείεται -ανάλογα και με τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί πάνω από το 1,1% πρωτογενές πλεόνασμα– να αυξηθούν, τελικά, τα εισοδηματικά κριτήρια και να φτάσουμε στα περσινά όρια, δηλαδή σε μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ και ετήσιο 9.600 ευρώ.

Πέρυσι το έκτακτο επίδομα ήταν ύψους 250 ευρώ και δικαιούχοι ήταν περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι, 172.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες. Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact