ΕΛΛΑΔΑ

«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για να σωθούν τα Χριστούγεννα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κλείσουν ακόμη και οι πόρτες των σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίστους, αν δεν έχουν στα χέρια τους αρνητικό rapid test.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα γίνει νέο lockdown, μιλώντας με τον Βρετανό, πρόεδρο της ομοσπονδίας βιομηχάνων.

«Προφανώς το σύστημα υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση πάντως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και οι πόρτες των σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους χωρίς rapid test. «Αν κριθεί από την επιτροπή ή θεωρηθεί σκόπιμο και χρήσιμο να γίνει οτιδήποτε διαφορετικό, θα το δείτε στην ώρα του» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πρόκειται για πρόταση που στηρίζουν κάποιοι από τους επιστήμονες και αν υιοθετηθεί, οι ανεμοβλίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ τελικά μόνο σε φαρμακεία.

Εκκλησιασμός με rapid test

Στις εκκλησίες το θέμα έχει κλείσει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με ράπιντ τεστ και τα πρόστιμα θα πέφτουν και στις δύο πλευρές, και στους πιστούς και στην εκκλησία.

«Μη ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα βάλει την κύρωση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος αλλά και ότι είναι χώρος που δεν μπορεί να μείνει εκτός των μέτρων προφύλαξης. Ο καθένας με τον τρόπο και το ρόλο του, και οι Έλληνες θα κάνουν αυτό που πρέπει» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε αυτό το θέμα. Εμείς δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε τους ναούς μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Τιμόθεος Άνθης.

«Τη στιγμή που μέσα στο Νοέμβριο μετράμε ήδη 1487 απώλειες αυνανθρώπων μας η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με την Ιερά Σύνοδο» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κυβέρνηση θεωρούν θετικό ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού 1ης δόσης τον τελευταίο μήνα ενώ καλά πάνε και οι εμβολιασμοί με την ενισχυτική δόση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact