ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν και τα πάρκα στο Παρίσι λόγω κορονοϊού

Παρά τις απαγορεύσεις, οι Γάλλοι την Κυριακή βγήκαν μαζικά στους δρόμους

Το Παρίσι θα κλείσει τα πάρκα του μέχρι νεωτέρας προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο νέων κρουσμάτων κορονοϊού, έκανε σήμερα γνωστό σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Η Ινταλγκό είπε ότι συνεχίζουν να κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι στα πάρκα της πόλης, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης να τηρείται «κοινωνική απόσταση», την ώρα που τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στη χώρα.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων περιορίζοντας τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων όσο το δυνατόν περισσότερο. Προκειμένου να διευρύνουμε τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων, τα πάρκα και οι κήποι στο Παρίσι θα κλείσουν τις επόμενες ώρες και δεν θα ξανανοίξουν αύριο», ανέφερε η Ινταλγκό.

Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Γαλλίας είπε νωρίτερα σήμερα ότι η χώρα δίνει μάχη για να μειώσει τη διασπορά του ιού και εξέφρασε τη λύπη του, καθώς οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας βγήκαν έξω μαζικά χθες, που επικρατούσαν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, παρά τις επίσημες συστάσεις να μείνουν στα σπίτια τους και την εντολή να κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Κλείνουν τα αεροδρόμια στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος κλείνει όλα τα αεροδρόμιά της, αναστέλλοντας όλες τις διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα, από τις 19 έως τις 31 Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ότι οι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους μέχρι την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, τόνισε ότι καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα προχωρήσουν σε αποστείρωση των χώρων τους.

Βεβαίως, όμως ξεκαθάρισε, το μέτρο αυτό πρόκειται να στοιχίσει στον αιγυπτιακό τουρισμό αλλά και τον τομέα των αεροπορικών μεταφορών πάνω από 2,25 δισ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ), αλλά, όπως τόνισε ο κ. Μπαντμπούλι, «η υγεία των Αιγυπτίων πολιτών τίθεται πάνω από κάθε τι άλλο».

Να σημειωθεί επίσης, ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα περιορίσει τον αριθμό των Αιγυπτίων υπαλλήλων που θα εργάζονται στις υπηρεσίες, με μία αναλογία αυτών να βρίσκονται ή να εργάζονται από το σπίτι τους, καθ’ όλη αυτή την περίοδο. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους συμπατριώτες του να μην υποτιμάνε τον κίνδυνο από τον κορονοϊό και να παίρνουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Στα 93 τα κρούσματα στη Ρωσία

Σε 93 ανήλθε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία, καθώς μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο προστέθηκαν 30 νέα κρούσματα, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Συγκεκριμένα η Γκολίκοβα είπε ότι «στη Ρωσική Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή με βάση τα στατιστικά στοιχεία έχουν καταγραφεί 93 ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο. Επίσης 79 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων στους 57 η ασθένεια εκδηλώνεται σε ήπια μορφή χωρίς κάποια συμπτώματα».

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, επτά από τους ασθενείς μολύνθηκαν από το κορονοϊό σε επαφές με άλλα άτομα εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ από τα 93 κρούσματα τα 89 είχαν μολυνθεί στο εξωτερικό.

Η Γκόλικοβα είπε ότι περίπου 15000 άτομα ελέγχονται από τα 50.000 που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και τα οποία έχουν αφιχθεί από το εξωτερικό, αλλά όλοι τους είναι υγιείς. «Όλα τα άτομα που έχουν έρθει από άλλες χώρες, όπως και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους βρίσκονται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση. Καθ’ όλη την περίοδο, από τη στιγμή που αρχίσαμε αυτούς τους ελέγχους, για τις 35 χιλιάδες έχει αρθεί ο έλεγχος. Αυτή τη στιγμή ελέγχονται περίπου 15 χιλιάδες άτομα» δήλωσε η Γκόλικοβα.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, στην Ρωσία παράγονται καθημερινά 100.000 συστήματα- τεστ για τον προσδιορισμό του κορονοϊού και αυτή την στιγμή η χώρα διαθέτει 710.000 τέτοια τεστ, εκ των οποίων στις περιφέρειες έχουν σταλεί 427.000 ενώ σήμερα και αύριο θα σταλούν άλλα 282.000 τεστ.

Η Γκόλικοβα ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα στη Ρωσία έχουν εξεταστεί περισσότερα από 104 χιλιάδες άτομα, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον κορονοϊό και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. «Εάν το περασμένο Σάββατο σε όλη της χώρα εξετάσαμε 33.000 άτομα, σχεδιάζουμε να αυξήσουμε μερικές φορές τη διεξαγωγή αυτών των τεστ.» προσέθεσε η ίδια.

Τα τεστ, είπε η Γκόλικοβα, θα διατεθούν σταδιακά σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Κρεμλίνο: Δεν μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ρωσία

Στην Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία πρόταση, καμία αφορμή για κάτι τέτοιο (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), καμία απόφαση» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν υπάρχουν τεστ γενικής χρήσεως για να διαπιστώσει κανείς αν έχει ή όχι προσβληθεί από τον κορονοϊό τα οποία θα μπορούσαν να πωλούνται στα φαρμακεία, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα, λέγοντας «ας μην γελιόμαστε» σ’ αυτό το ζήτημα.

«Ως προς το ερώτημα, αν υπάρχουν τέτοια τεστ; Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να απαντήσει. Ρωτήστε το επιτελείο του υπουργού Υγείας, δήλωσε ο Πεσκόφ , σχολιάζοντας τις πληροφορίες που λένε ότι στην Εσθονία άρχισαν να πωλούν στα φαρμακεία τέτοιους είδους τεστ. Διερωτηθείτε, υπάρχουν στον κόσμο τεστ που επιτρέπουν στο κάθε πολίτη μόνος του να ελέγχει αν έχει ή όχι κορονοϊό. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοια τεστ. Ας μη γελιόμαστε».

Με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων Ρωσίας -Λευκορωσίας που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, και τον προβληματισμό που εξέφρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ευελπιστεί ότι η Λευκορωσία θα δείξει κατανόηση και πως η «Ρωσία λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία». Επεσήμανε επίσης ότι «η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να λαμβάνει εκείνα τα μέτρα τα οποία θεωρεί αναγκαία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών», όπως και ότι «όλες οι χώρες αναμφίβολα πρέπει να λαμβάνουν ενεργά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τα μέτρα που παίρνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες στον οικονομικό τομέα εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εφαρμόσει για τους συνεργάτες του την εργασία από το σπίτι, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο και πως «η διοίκηση της προεδρίας εργάζεται ως συνήθως λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τα οποία είναι υποχρεωτικά αυτή τη στιγμή σε κάθε γραφείο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact